west-brabant-rkvv-gesta-captain-stephanie-snoeijs-vrouwenvoetbal

Het enige vrouwenteam van RKVV Gesta neemt een erg belangrijk positie in binnen de gezellige dorpsclub. De speelsters laten jaar in jaar uit zien dat ze behoorlijk kunnen voetballen en bovendien zorgt het elftal voor veel sfeer in de kantine.

Al 43 jaar komt RKVV Gesta met een vrouwenelftal uit in de competities van de KNVB en in dat team is Stephanie Snoeijs (28) al twaalf seizoenen lang een vaste waarde. De middenvelder begon op haar twaalfde met voetballen bij de club en sloot op haar zestiende aan bij het enige, maar roemruchte damesteam van de vereniging uit Galder. “RKVV Gesta vierde dit jaar het 70-jarig jubileum en bij de reünie waren er ook veel oud-speelsters van ons vrouwenteam aanwezig, die mooie verhalen vertelden”, zegt Snoeijs. “Al tientallen jaren heeft het elftal een grote aantrekkingskracht op meiden in het dorp en het elftal was en is een belangrijk elftal binnen onze prachtige vereniging”, zegt ze. “We worden niet minder goed behandeld dan ons eerste mannenteam en dat waarderen we enorm.”

23 SPEELSTERS
Het elftal van RKVV Gesta telt maar liefst 23 speelsters. Dat zijn er te weinig om twee fatsoenlijke teams te maken, maar eigenlijk net te veel voetbalsters voor één team. En dus heeft coach Eric Martens elke week een luxeprobleem. Natuurlijk zijn er altijd wel afwezigen en geblesseerden, maar meestal moeten er een aantal dames gedwongen toekijken. “Iedereen gaat daar heel relaxed mee om, we proberen hierin ook te rouleren”, legt Snoeijs uit, die al een paar jaar captain is van de ploeg. “We hebben ook een paar dames die alleen trainen en op zondag altijd komen kijken, ook gezellig.” Sowieso is de sfeer erg belangrijk bij het vrouwenteam van RKVV Gesta. “De een is een stuk fanatieker dan de ander, maar het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft. Dat zit wel goed met ons. We vormen ondanks de uiteenlopende leeftijden een supergezellig team en gaan ook buiten het veld met elkaar om.”

RKVV Gesta speelt al sinds jaar en dag in de zondag vijfde klasse en presteert hierin vrijwel elk seizoen best goed. Ieder jaar draaien de rood-witten minimala mee in de top vijf, maar opvallend genoeg lukte het de rood-witten in al die jaren nog nooit om kampioen te worden in deze klasse. “We zijn heel vaak tweede geworden”, herinnert Snoeijs zich. “We hebben zelfs ooit de kampioenswedstrijd verloren, de champagne en taart stonden toen al klaar. Omdat er geen periodetitels zijn, maak je als runner-up geen kans op promotie. We zijn vaak dichtbij een titel geweest, maar grijpen altijd naast die prijs. Ik denk dat we een stukje overtuigingskracht missen”, aldus de centrale middenvelder.

Ondanks dat ze nooit kampioen zijn geworden, heeft het damesteam wel al eens met de platte kar door het dorp gereden. “Dat vonden we een erg leuk idee en we maakten er dan ook een topfeest van. Ook hebben we uitgebreid feestgevierd toen we Herbstmeister waren. We verzinnen regelmatig wel iets leuks voor een feestje. Sowieso zijn we daar bij RKVV Gesta altijd voor in. Ik ben trots op ons team en eigenlijk op de hele club, want we hebben een prachtvereniging.”

Wil je meer informatie over de club RKVV Gesta? Klik hier.
Lees hier de krant van Breda.