Jaap Verstraate (54) is al bijna heel zijn leven aan FC Drunen verbonden. Hij is al bijna zevenenveertig jaar lid van de club. In deze tijd heeft Jaap veel functies vervuld om de club te helpen. Dat is dan ook de reden dat Verstraate zo bekend is op de vereniging.

De clubman voetbalt nu nog steeds bij de club uit Drunen en heeft hiervoor nog veel verschillende taken op zich gehad. “Ik ben jeugdleider geweest, jeugdtrainer geweest. Daarna heb ik ook in het bestuur gezeten. Hier deed ik sponsering een aantal jaren en even later werd ik voorzitter van deze mooie club.” Na zijn tijd als voorzitter nam Jaap even een kleine ‘time-out’, maar dit duurde niet voor lang. Bij het vijftig jarig bestaan van de club was Verstraate voorzitter van de feestcommissie. “Hier heb ik nog twee en een half jaar ingezeten, en sinds dit seizoen ben ik weer actief in het bestuur, als PR en sponsor zaken.”

Rond de leeftijd van zestien heeft Jaap nog wel een uitstapje gemaakt naar RKC. Hier heeft hij twee jaar gespeeld waarna na dit avontuur gewoon weer terug keerde naar het oude nest FC Drunen. Terwijl Jaap bij RKC speelde was hij ook nog steeds verbonden aan de club. Verstraate was namelijk in deze tijd ook nog jeugdtrainer. “Op deze tijd kijk ik met mooie herinneringen op terug. Ik vond het leuk om met die kleintjes te voetballen en het ging me ook redelijk goed af.”

In zijn tijd als voorzitter heeft Jaap veel leuke dingen meegemaakt. Maar ook gebeurden er minder leuke dingen. Er kwamen namelijk in deze tijd een aantal mensen te overleiden bij de club die verbonden waren met FC Drunen. “Dit was een hele moeilijke tijd, wat erg zwaar was voor iedereen. Toch zijn we hier bovenop gekomen en heeft het ons als club meer verbroederd.” Aldus de clubman

Jaap is al bijna heel zijn leven lid van de club. Wij waren benieuwd wat hij zo mooi vind aan deze vereniging en waarom hij er nooit voor heeft gekozen om hier weg te gaan. “Het is een echte familieclub waar een hecht gevoel heerst. Iedereen is hier welkom en toch heerst er een ons kent ons gevoel.”

Verstraate heeft zijn toekomst bij de club nog niet helemaal uitgestippeld, maar wil er zeker voorlopig nog geen afstand van doen. “Ik heb altijd het voornemen om een jaar of vier, vijf iets op te bouwen en het stokje dan door te geven aan iemand anders. Maar afstand nemen van de club zal ik voorlopig niet doen.” Zegt Jaap overtuigend.

Klik hier voor meer informatie over FC Drunen.

Voor een ander artikel over FC Drunen, klik hier.