ASWH boekt mooie oefenzege op profs van FC Dordrecht

0
137

Afgelopen weekend sloot ASWH de eerste trainingsweek van het laatste deel van de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht.

De ploeg van Rogier Veenstra boekte daarin een fraaie en verdiende zege op de regiogenoot, die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie (1-0). De jonge Ambachter Luuk Admiraal tekende halverwege de tweede helft voor de enige treffer van de wedstrijd. Een knappe prestatie van ASWH, dat een goede indruk achterliet.

Trainer Rogier Veenstra kon in vergelijking met de eerste twee oefenwedstrijden niet beschikken over de gestopte Mels van Driel, vakantieganger Jay Brand en de met de noorderzon naar Werkendam vertrokken Thomas Marijnissen. Daan van der Harst was vanwege een blessure nog niet inzetbaar. Om toch te kunnen rouleren had Veenstra de selectie weer aangevuld met enkele spelers uit het Onder 23 team. De trainer gunde opnieuw iedereen speeltijd, alleen doelman Bryan Janssen en de jarige rechtsback Clarence Bijl maakten tegen hun oude club de negentig minuten vol.

FC Dordrecht, dat een week eerder nog een positieve indruk had gemaakt tegen Fortuna Sittard, kreeg op een zonnig sportpark Schildman geen voet aan de grond. Dat was absoluut de verdienste van ASWH. Het spel van de Ambachters oogde fris. Voortdurend werden de profs onder druk gezet, zodat FC Dordrecht niet aan voetballen toekwam. Zelf zorgde ASWH regelmatig voor dreiging, bijvoorbeeld toen Gilmaro van de Werp na een vrije trap van Koen Wesdorp maar net naast het doel kopte. Enkele andere veelbelovende aanvallen strandden in de eindfase, maar het was wel duidelijk dat ASWH de bovenliggende partij was. De ploeg had zichzelf moeten belonen met een doelpunt en de beste kans om dat te doen was voor Ismail Yildirim. De Dordtenaar onderschepte de bal in de opbouw van de bezoekers en kon alleen op de doelman af. Helaas schoot Yildirim net naast. Even later had keeper Anthony Swolfs ook nog een goede redding op een schot van Jesper van den Bosch. Zijn collega aan de overzijde, ASWH-goalie Bryan Janssen, kreeg voor rust vrijwel niets te doen. Na een prima eerste helft stond het dus nog 0-0 en daarover was ASWH het minst tevreden.

Direct na rust leek ASWH de verdiende voorsprong dan toch te pakken. Sam van de Kreeke ontsnapte aan de linkerkant en zette voor, waarna invaller Joost van Eck de bal langs de keeper schoot. Helaas was er nog een speler van FC Dordrecht op de lijn aanwezig om een treffer te voorkomen. De ingevallen doelman Márcio Rosa, een testspeler, stopte kort daarna ook een goede inzet van Sam van de Kreeke. Later kreeg hij nogmaals assistentie van een verdediger, die na een trekbal van Daniël Wissel met een sliding voorkwam dat een ASWH’er het laatste tikje kon geven. Na een grote wisselparade ging ASWH gewoon verder met jagen op een doelpunt. Halverwege de tweede helft slaagde de zoektocht. Joost van Eck bezorgde de bal bij Mohamed El Bannasri. De jonge aanvaller zette een actie in en gaf een voorzet, waarna Luuk Admiraal prima binnenschoot. Een mooi moment voor de 18-jarige Ambachter, die de eerdere oefenduels wegens een blessure moest missen.

Ook in het restant bleef ASWH bovenliggend. FC Dordrecht zocht wel naar de gelijkmaker, maar deed dat op een manier die de Ambachters niet echt kon verontrusten. Bryan Janssen moest één serieuze redding verrichten op een poging van Kevin Vermeulen. Aan de andere kant mikte Clarence Bijl een keer naast na een goede aanval met Mohamed El Bannasri en Lester Pires. Laatstgenoemde kwam zelf ook nog een keer gevaarlijk door. Pires won daarbij het duel van de uitgelopen doelman, maar had pech dat Rosa zijn inzet nog wel met de handen kon aanraken en daardoor bleef het bij een hoekschop. Daaruit kreeg Mohammed El Bannasri nog een schietkans, maar nu voorkwamen de vuisten van Rosa een tweede goal voor ASWH.

Het bleef dus bij 1-0, maar ook dat is uiteraard een knap resultaat tegen een ploeg die op een hoger niveau acteert. Naast het resultaat sprak ook de uitvoering tot de verbeelding, al blijft het natuurlijk een voorbereiding. Desondanks hebben de trainers ongetwijfeld enkele zaken gezien waarop zeker verder gebouwd kan worden. Te beginnen tegen Jong Sparta Rotterdam volgende week.

ASWH – FC Dordrecht 1-0 (0-0)
67. 1-0 Luuk Admiraal

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Henrico Drost (46. Jarreau Manuhuwa), Gilmaro van de Werp (61. Amir Mahmoudian), Ellas Meijer (61. Daan Struckman); Jesper van den Bosch (61. Nick Slotboom), Koen Wesdorp (61. Willem Beuk), Fabian Korporaal (61. Luuk Admiraal); Sam van de Kreeke (61. Mohamed El Bannasri), Daniël Wissel (61. Lester Pires), Ismail Yildirim (46. Joost van Eck)

(foto: Philip Schmidt)