Gemeente Breda maakt voetballen voor iedereen mogelijk

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda betaalt de contributie / het lesgeld en de attributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te kunnen sporten, zwemles te volgen of aan culturele lessen zoals muziek, dansen, schilderen, theaterschool, scouting of DJ les te volgen.

Happy-point

Woont u in Breda en heeft u een laag inkomen (tot € 1815,- netto per maand incl. vakantiegeld*) dan kunt u een beroep doen op deze regeling. De regeling maakt deelname aan sport, cultuur en educatie mogelijk. Per jaar kunt u € 75,- vergoed krijgen.

Check eerst de voorwaarden en kijk op  om aan te vragen. Deze regeling gaat in op 1 juli 2020. Heeft u thuiswonende kinderen? Met de BredaPas mogen zij via het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda deelnemen aan sport, cultuur en zwemles.

*de gemeente houdt rekening met de hoogte van het vakantiegeld.

WAT MOET JE DOEN?
Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener, maatschappelijk werk of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gestuurd, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

BredaPas?
Een ouder met BredaPas kan zelf een aanvraag indienen. Vul de ouderkaart in, maak een kopie van de BredaPas en mail het naar breda@jeugdfondssportencultuur.nl.

Klik hier voor meer informatie over de gemeente Breda

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

WK-Praatjes: Marokko en Portugal zitten bij de laatste acht

De laatste achtste finales zijn gespeeld en daarmee zijn alle kwartfinales bekend. Vandaag kijken we terug naar de laatste...

Van Hooijdonk van Bavel is harde werker van beroep

Een harde werker, op en buiten het veld. Met een kwekerij in champignons weliswaar een andere tak van sport,...

Sv Smerdiek VR30+ heeft bijzondere manier om op te warmen

Vandaag gaan we in gesprek met Roxanne van Iwaarden van de vrouwen van SV Smerdiek. Roxanne is op haar...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.