Voetbaldier Bogers staat elke dag op het veld met Voetbalschool TIC

0
165

Kinderen iets leren en met een grote glimlach van het veld laten gaan. Dat is wat de 27-jarige Gijs Bogers nu alweer vijf jaar lang wekelijks doet. Hij begon zijn Voetbalschool TIC alleen, heeft inmiddels vijf trainers onder contract, maar snel tevreden is hij niet. “Elk jaar moet er iets nieuws bij, het kan altijd weer nog beter.”

Tic_253688

Als echt voetbaldier staat veel in het leven van Bogers in het teken van voetbal. Hij volgde de opleiding Sport en Bewegen aan het ROC in Tilburg, studeerde af met een voetbal gerelateerd eindproject en werkte vervolgens bij het Voetbalmuseum in Roosendaal. Maar zijn droom lag op het veld. “Dit wilde ik altijd al. Ik zat zelf op voetbal, speel nu nog in de zaal en vond het altijd leuk om kinderen iets te leren en plezier te bezorgen.”

Motoriek
De naam behoeft een korte uitleg. “Techniek, Inzicht en Coördinatie. Lekker pakkend en mensen vergeten het niet snel.” Inmiddels is het uitgegroeid tot een fulltime ‘job’. “Iets extra’s bieden aan de jeugd tot veertien jaar. Ik begon alleen, nu heb ik een heel team om mij heen.” Met dat team, organiseert hij uiteenlopende trainingen. “Op zondag zijn de reguliere sessies. Coördinatie, techniek, acties maken. We doen ook boksen of gooien en vangen, goed voor de motoriek”, vertelt hij. “Maar ook performance trainingen. Dat is een serie van acht, waarbij we eerst iedereen testen op ‘nul’, zo kunnen we zien welke progressie ze hebben geboekt. Als beloning krijgen ze dan hun eigen FIFA kaart.”

Persoonlijke aandacht
De inwoner van de Wouwse Plantage beschikt over TC3 en TC2, volgde de nodige cursussen, maar stak het meeste op van Danny Mathijssen. “Met hem mocht ik werken bij RBC Roosendaal. Oud-prof en gespeeld onder Louis van Gaal, die ervaring neem je mee.” Bijvoorbeeld bij het geven van privétraining, kleutervoetbal of het organiseren van kinderfeestjes. Daarnaast geeft hij clinics bij de KNVB, gaf hij training in Amerika en ook in België is hij geen onbekende. Hij geniet er iedere dag van. “Je bouwt een band op. Kinderen willen graag wat leren, maken plezier en worden echt beter. Persoonlijke aandacht is het belangrijkste.” En ondanks dat hij met BSC Roosendaal en het stadion van RBC mooie locaties heeft om te trainen, heeft hij nog één grote droom. “Een eigen plek hebben voor al onze trainingen, dat zou toch wel heel mooi zijn!”

Klik hier voor meer artikelen over Voetbalschool TIC.
Klik hier voor meer informatie over Voetbalschool TIC.