TIC

Voetbalfeestjes, privétrainingen, clinics en de eerste kennismaking voor peuters met de sport: Voetbalschool TIC is van alle markten thuis. Gijs Bogers, de eigenaar, organiseert ook nog eens toernooien. Zo staat er voor de kerstvakantie weer een op het programma.

In het Herstaco Stadion, bij Indoor Soccer in Hoogerheide of in Essen en op de velden van RKVV Rimboe in Wouwse Plantage: Voetbalschool TIC heeft veel mogelijkheden om een training of feestje op te zetten. Eigenaar Gijs Bogers biedt dan ook een hoop verschillende activiteiten aan.

Training op maat
Iedere zondag is Voetbalschool TIC druk bezig met de ochtendtrainingen. Reeksen van acht oefensessies voor spelers van tussen de 5 en 14 jaar, ook keepers krijgen een training op maat aangeboden. “We zorgen voor individuele doelstellingen en geven de deelnemers aan het einde een certificaat, met tips erop. We gaan met talenten aan de slag in kleine groepjes. Sommigen komen het hele jaar door in meerdere reeksen, anderen eens in de zo veel tijd. Ik zie wel bij iedereen vooruitgang”, aldus Bogers.

De buitensessie in het Herstaco Stadion is net afgerond, vanaf 27 oktober gaan Bogers en zijn trainers met een nieuwe reeks aan de slag bij Indoor Soccer in Hoogerheide. Aanmelden? www.voetbalschooltic.nl/informatie-1/inschrijven-indoor-2019.

Individuele training
Kinderen kunnen ook voor individuele training terecht bij TIC, daar kiest Bogers meestal voor de velden van Rimboe in de Wouwse Plantage. “We trainen ze één op één, kijken waar winst te behalen valt. We hebben spelers van amateurclubs, maar ook van Feyenoord, PSV en Vitesse.”

Voetbal 2 t/m 5 jaar
Bogers wil de jongste kinderen graag al in contact laten komen met de sport en organiseert daarom in Essen het Voetbal 2 tot en met 5 jaar. “Met een strippenkaart kunnen peuters en kleuters bij ons spelenderwijs komen trainen wanneer ze willen. We zien vaak dat kinderen vervolgens doorstromen naar de zondagochtenden en daar een voorsprong hebben ten opzichte van de nieuwelingen.”

Voetbalfeestjes
Ook vaste prik op de agenda van TIC: de voetbalfeestjes. “Dat is ook voor niet-voetballiefhebbers leuk. We starten met het uitpakken van cadeautjes en eten een stuk cake. Daarna gaan we aan de slag, met een tikspelletje en warming-up. Ik probeer de kinderen wat bij te brengen, maar wel spelenderwijs. Wie kan het snelst sprinten, het hardst schieten en scoort de meeste punten door het gatendoek? We eindigen de dag met een prijsuitreiking én een partijspel, dat hoort er natuurlijk ook bij. We doen dit in Hoogerheide of Essen, maar kunnen ook naar een andere locatie komen en alles daar opzetten. We hebben tevens de materialen om een spelletje bubbelvoetbal te doen.”

Clinic
Ten slotte steekt Bogers ook de clubtrainers graag de helpende hand toe. “Die vragen soms of ik langs wil komen om een leuke clinic te verzorgen voor hun team. Daar komt alles in terug, in spel-, partij-, en omschakelvorm. Ook techniektraining is een onderdeel. Daarnaast helpen wij de trainers graag verder, door het trainen van de trainers.”

Genoeg te doen dus. Wie van voetbal houdt, moet snel naar www.voetbalschooltic.nl! Daar is ook meer informatie te vinden over het Indoor Soccer toernooi in Hoogerheide van komende kerstvakantie. De leeftijdscategorieën vanaf JO8 tot en met JO15 zijn daar welkom en de MO11 tot en met de MO14.