VFC (za) blijft tweede klasser

0
209
VFC Vlaardingen Zaterdag

VFC (za) weet zich te handhaven in de tweede klasse. Er komen is één, er blijven is 2. En dat is zeker het geval tijdens dit seizoen.

Tweede klasse West II:

Doordat clubs in de zomer van 2022 vanaf de zondag tweede klasse horizontaal kunnen overstappen naar de zaterdag tweede klasse is de voetbalpiramide verbreedt. De voetbalbond heeft zich ten doel gesteld het voorgenomen aantal klassen in twee jaar tijd terug te brengen volgens een piramidemodel. In sommige klassen betekent dit naast een drietal directe ‘afdalers’ dar er ook in die afdeling drie ‘herkansers’ worden gedwongen mee te doen aan een nacompetitie.

Het meest extreme voorbeeld is in de tweede klasse West 2. In de die klassen betekent het drie directe degradanten (de nummers 12, 13 en 14 van de ranglijst) en drie ‘herkansers’ die zich moeten opmaken voor een slopende nacompetitie (de nummers  9,10 en 11).

Uit de verschillende tweede klasse zijn dat negen teams die hun krachten moeten meten met 12 periodekampioenen  van de derde klasse. Van deze 21 ploegen kunnen er slechts twee promoveren, dan wel zich handhaven in de tweede klasse. Een kans van nog geen 10% om dit te overleven. Om veilig te zijn moet VFC (za) minimaal op plaats 8 eindigen in de eindrangschikking.

Stabiele tweedeklassers als CWO en HVC’10 kunnen volgend seizoen zomaar derdeklasser zijn. Snel terugkeren is er zeker niet bij. Het omgekeerde is eerder het geval, want de hele ‘poppenkast’ wordt in het seizoen 2023-2024 herhaald. Als het stevig tegenzit, speelt een huidige tweedeklasser mogelijkerwijs  binnen twee seizoenen in de vierde klas.

VFC zaterdag:

Met 7 punten uit 7 wedstrijden begint de ploeg van van Loenen en Nasri in eerste instantie niet heel voortvarend aan het seizoen. Tot CWO op bezoek komt. VFC (za) weet de derby te winnen en weet vervolgens alle wedstrijden voor de winterstop om te zetten in winst. Uiteindelijke kampioen FC Skillz wordt met 4-1 verslagen en nummer 2 RKDEO wordt eveneens op een nederlaag getrakteerd. Even wordt zelfs voorzichtig omhoog gekeken, als het gaatje met de nummer 1 slechts 2 punten bedraagt.

Na de winterstop is het wisselvallig. Maar liefst 20 van de 40 selectie spelers zijn geblesseerd. Zelfs ‘Good old’ Ralph Groen moet van stal worden gehaald om VFC (za) bij te staan. In een lastige periode, waarin veel tweede elftal spelers hun debuut maken, worden uiteindelijk genoeg punten gepakt om een wedstrijd voor het einde handhaving veilig te stellen.

Complimenten aan de zaterdag selectie van dit seizoen! Er komen is één, er blijven is twee.

Klik op VFC Vlaardingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VFC Vlaardingen voor meer informatie over de club.