(Inval) verzorgster Linda Maasdam: “Het voelt alsof de mannen uit MVV’58 1 ook een beetje van mij zijn”

0
399
Linda Maasdam-MVV'58

In de schaduw van het voetbalveld staat Linda Maasdam. Met haar 52 jaar en de rol van huisvrouw, zou je haar niet direct associëren met een voetbalcarrière. Toch heeft ze haar eigen weg gevonden in de voetbalwereld, niet als speelster, maar als toegewijde vrijwilliger binnen MVV’58.

Voetbalmoeder
Linda, die nooit zelf gevoetbald heeft, heeft altijd langs de zijlijn gestaan om haar drie kinderen aan te moedigen tijdens hun voetbalwedstrijden. Ze heeft hen zien opgroeien en ontwikkelen als voetballers. “Ik kom inmiddels al bijna dertig jaar bij MVV’58 en tien jaar geleden ben ik er ook begonnen als vrijwilliger. Als vrijwilliger heb ik verschillende rollen ingevuld. Momenteel ben ik gebouwbeheerder, lid van de participatiecommissie, beheer ik de contributie en de kas, doe ik bestellingen en zorg ik ervoor dat de vrijwilligers gedurende de hele week worden begeleid.” Verder staat Linda bekend als de vraagbaak van de vereniging en treedt ze op als invalverzorgster voor het eerste elftal. Toen Linda voor het eerst gevraagd werd als verzorgster voelde dit voor haar als een mooi hoogtepunt.

Het eerste elftal
Naast haar eigen zoons volgt Linda ook het eerste elftal van MVV op de voet. “Mijn oudste en jongste zoon hebben in het eerste elftal gevoetbald en ik ben er vierenhalf jaar verzorgster geweest. Hierdoor voelt het alsof de mannen die er spelen ook een beetje van mij zijn.”
Linda weet dat het leven van deze mannen veel veranderingen met zich meebrengt, zoals gezinsuitbreiding en verantwoordelijkheden, die soms invloed hebben op hun prestaties op het veld. De resultaten zijn dan ook wisselend dit seizoen. Hierom hoopt Linda voor nu vooral dat het eerste elftal zich kan handhaven in de derde klasse.

Ambities
Linda heeft in de loop der jaren een erg bijzondere band met MVV opgebouwd. Ze vindt het mooi om te zien dat ondanks meningsverschillen die er binnen elke organisatie zijn iedereen met elkaar het best mogelijke wil bereiken. “Ook vind ik het fijn dat ik zelf een bijdrage kan leveren aan de club. Vele handen maken immers licht werk en ik hoop er met mijn bijdrage mede voor te zorgen dat alles binnen de club op rolletjes blijft lopen.”

Klik op MVV’58 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op MVV’58 voor meer informatie over de club