Club van de Week – Robert Peeters geniet van de jeugdspelers bij SV Sprundel

0
574
Robert Peeters-SV Sprundel

Vandaag gaan we in gesprek met de 61-jarige Robert Peeters. Robert is actief als vrijwilliger bij SV Sprundel. Met Peeters gaan we in gesprek over zijn rol als vrijwilliger bij Sprundel en over zijn band met de club.

Even voorstellen
Robert Peeters is getrouwd en heeft drie kinderen. Robert is actief als vrijwilliger bij SV Sprundel, maar zelf heeft hij daar nooit gespeeld. In zijn jeugd koos hij er namelijk voor om op scouting te gaan. Op die manier kon hij op de zaterdag helpen in het bedrijf van zijn ouders, wat hij later heeft overgenomen.

Voetbalvader
“Toen wij kinderen kregen was het bij ons thuis al snel een geliefde plek om te komen spelen. In de schuur speelde onze kinderen met kisten en dozen spelen en buiten hadden we een voetbalveldje. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Regelmatig gingen de kinderen s’ avonds na het eten nog snel even buiten voetballen en ook in de weekenden werd er veel gevoetbald.”
De kinderen van Robert zijn al vroeg lid geworden van de SV Sprundel. In het begin ging Roberts’ vrouw Petra met de kinderen mee naar de wedstrijden. Dit duurde echter niet lang want Robert wilde zelf ook graag zien hoe zijn kinderen genoten van het spelletje voetbal. “Ik kan zelf echt genieten van die kinderen als ze aan het voetballen zijn, maar weet ook dat dit allemaal niet vanzelf gaat. Je hebt leiders, trainers en andere vrijwilligers nodig om een vereniging draaiende te houden. Al snel ben ik ook gaan helpen bij diverse activiteiten zoals; verenigingsdagen en onderhoud rondom de velden.”

Begin als vrijwilliger
In deze rollen kon Robert iets bijdragen aan de vereniging. Als Robert aan de zijlijn stond tijdens trainingen of wedstrijden zag hij dat er overal takken en bramen groeien, waar de kinderen de ballen niet uit durfde te pakken. Dit wilde hij graag oplossen. Om deze reden zorgt Robert er al jaren voor dat het terrein aan de buitenkanten regelmatig gemaaid wordt en dat de takken en bramen gesnoeid worden. “Dit doe ik samen met andere vrijwilligers, maar die hebben vaak alleen een paar handschoenen bij en geen gereedschap, wat je nodig hebt om goed te kunnen maaien en snoeien. Hierom probeer ik altijd te zorgen voor goed gereedschap.”

Beach Soccer
Naast de onderhoudswerkzaamheden is Peeters actief bij de Beach Soccer in Sprundel. Vanaf de eerste editie is hij betrokken bij de opbouw en opzet van dit evenement. “In deze functie sjouw ik een aantal dagen veel spullen, zodat jong en oud op het zand een leuk evenement kunnen beleven. Het mooie bij deze activiteit is dat de volgende generatie, onze kinderen en hun vrienden en vriendinnen dit geweldig mee oppakken.”

Vaste vlagger
Ook is Peeters op de zondag al jaren de vaste “vlagger” van het Dames elftal. Hierdoor kan hij niet altijd de wedstrijden van de heren selectie zien. In dit elftal spelen zijn kinderen en ook hun relaties. Hierom worden de wedstrijden bij hem thuis vaak op zondagavond geanalyseerd bij het eten of na Studio Sport.

Een mooie plek
Robert hecht veel waarde aan SV Sprundel, omdat jong en oud er welkom is. “Het is een plaats waar we veel vrienden gemaakt hebben en waar we samen mooie dingen doen. Ook ben ik trots dat we op dit moment binnen de vereniging op heel veel plaatsen weer de juiste poppetjes hebben staan. Zowel bestuurlijk, als leiders, trainers en vrijwilligers. De ambitie om samen ergens je schouders onder te zetten, maar ook samen ergens van te genieten maakt SV Sprundel heel bijzonder.”

Klik hier voor meer informatie over SV Sprundel
Lees hier meer artikelen over SV Sprundel