De Robin Matena-Duchenne 40 op 17 juni

0
270
De Robin Matena-Duchenne 40 vv Papendrecht

Al sinds het eind van de vorige eeuw zetten leden van Voetbalvereniging Papendrecht zich in voor mensen die lijden aan de ziekte van Duchenne. Om een poging te doen Duchenne de wereld uit te trappen en zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, Duchenne Parent Project, worden de laatste jaren fietstochten georganiseerd.

Vorig jaar is Robin Matena, kleinzoon van onze voormalige erevoorzitter Ad Matena, overleden aan deze verschrikkelijke spierziekte. Om hem te eren en toch een beetje aanwezig te laten zijn, hebben we de naam van het evenement, dat voorheen bekend stond als de Duchenne 40, veranderd in De Robin Matena-Duchenne 40.

De Robin Matena-Duchenne 40 zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni. Dit jaar hebben we voor het eerst drie routes waar de tanden ingezet kunnen worden. Vanzelfsprekend de traditionele 10 km met de Wheelers door Papendrecht, de standaard 40 km (dit jaar richting Heerjansdam) en als uitsmijter de 160 km voor de echte Die Hards (richting Afsluitdijk). Alle routes starten en finishen op sportpark Slobbengors bij VV Papendrecht, Anthony Fokkerweg 3.

De start van de 40 km is traditioneel om 13.00 uur (aanwezig 12.15 uur). De starttijden van de overige routes volgen zo spoedig mogelijk. En worden bekendgemaakt op de website van VV Papendrecht: https://vvpapendrecht.nl. De gezamenlijke finish staat gepland om 16.15 uur. Alle deelnemers kunnen gebruik maken van een mooie aanbieding van restaurant De Heeren van Ambacht en IJssalon Gebo Gelato. Onderweg wordt de inwendige mensch dus goed verzorgd en dat zal na afloop niet minder zijn tijdens de afterparty op het opgeknapte Rood-Zwarte Plein.

Wil je meedoen? Laat dit dan weten aan Wim Erkelens, e-mail: f2hwerkelens@hetnet.nl. Geef in de mail aan aan welke route je wilt meedoen. Vrienden, familieleden en anderen zijn uiteraard ook van harte uitgenodigd. Natuurlijk is alleen een financiële donatie ook heel welkom. Alleen het bezoeken van de afterparty kan natuurlijk ook, als u maar geld uitgeeft in het kader van het combineren van het heel aangename met het meer dan nuttige. Donaties kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer:

NL27 INGB 0005 3257 07 t.n.v. W. Erkelens o.v.v. RMD40 2023

Tot de 17e juni!

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.