Verslag Broekpolder-derby: Victoria’04-Deltasport

328
Victoria - deltasport

De Broekpolder-derby was nauwelijks begonnen of Deltasport moest na een
handsbal op de doellijn met 10 man de 89 minuten uitspelen.

Binnen 5 minuten na de door Colin Pleijsier benutte strafschop (1-0) stelde Deltasport orde op zaken door enigszins verrassend de stand op gelijke hoogte te brengen: 1-1. Het spel golfde over en weer. Ondanks de numerieke minderheid bood Deltasport knap tegenspel.
Victoria’04 bleef op de deur kloppen bij de bezoekers en dat betaalde zich uit. In de
25 ste minuut schoot Jur de Visser de bal keihard laag in: 2-1. Tot aan de rust kregen
beide teams enkele kansen, maar de buitenspelregel voorkwam treffers.

De tweede helft was nauwelijks 5 minuten oud of Deltasport kwam sterk uit de
startblokken door met een fraai afstandsschot in de kruising doelman Jochem van
der Hoff te kloppen: 2-2. Naar mate de wedstrijd vorderde bouwde Victoria’04 een
licht veldoverwicht op. Deltasport streed voor elke meter, maar kon niet voorkomen
dat Jordi de Kimpe een aanval over vele schijven doeltreffend afrondde: 3-2. Na ruim
een uur spelen moest Deltasport steeds meer naar adem snakken. Een hoge voorzet
op het doel van de bezoekers werd haf weggewerkt, waarvan Lars de Visser
profiteerde: 4-2. Hierna verdween het geloof in eigen kunnen bij Deltasport.
Victoria’04 kreeg ruimte en bleef jagen op meer treffers. Binnen de kortste keren
stond de teller op 6 doelpunten via Nailey Girigorie (uit een rebound) en Bart van der