WK-Praatjes: de twee verrassingen komen in actie

249
KNVB-maatregelen-1160x609-2

Gister werd de tweede kwartfinale bekend. Vandaag er weer vier nieuwe ploegen tegen elkaar.  Wie gaat er door? U leest het in een nieuwe WK-Praatjes.

Frankrijk – Polen
Polen voetbalde zich in de eerste helft in de wedstrijd en startte sterk. Polen begon met Feyenoorder Szymanski in de basis. Ze kregen een aantal goede kansen na goede voorzetten van Bereszynski. Deze werden om zeep geholpen door de Polen. Frankrijk kwam er wel steeds uit met flitsende counters via de razendsnelle Mbappe. In de 44ste minuut was het toch raak voor de Fransen. Oliver Giroud schoot raak op aangeven van Kylian Mbappe. De Polen kwamen toch zichtbaar aangeslagen de rust uit. Frankrijk oefende
meer druk uit op de defensie van Polen en dat resulteerde in de 74ste minuut in de 2-0. De wedstrijd leek hiermee beslist, omdat de aansluitingstreffer uit bleef. In de 90+1ste minuut scoorde Mbappe zijn tweede van de avond en bracht de score op 3-0. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg Polen nog een penalty. Deze werd in eerste instantie gemist, maar door het te vroeg van de lijn komen van de Franse goalie mocht Lewandowski het nog een keer proberen. Deze keer was het wel raak en werd de eindstand op 3-1 beslist.

44’ 1-0 O. Giroud, 74’ 2-0 K. Mbappe, 90+1’ 3-0 K. Mbappe, 90+9’ 3-1 R. Lewandowski.

Engeland – Senegal
Op voorhand werd gedacht dat Engeland over Senegal heen zou walsen, maar in de openingsfase leek dit wel mee te vallen. Senegal leek prima stand te houden tegen de Engelsen. Echter was er na de eerste goal weinig over van het verzet van Senegal. Jordan Henderson scoorde in de 38ste minuut de 1-0 op aangeven van Jude Bellingham. Voor rust gooide Harry Kane de wedstrijd in het slot door de 2-0 te maken. Senegal ging heel aanvallend wisselen maar dit haalde niks uit. Want na rust maakte Saka in 57ste minuut de 3-0, wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

38’ 1-0 J. Henderson, 45+3’ 2-0 H. Kane, 57’ 3-0 B. Saka.

Programma
Vandaag staan er weer twee nieuwe wedstrijden op het programma. De verrassing van groep E, Japan, zal aantreden tegen Kroatië. De verliezend finalist van 2018 kwam door een gelijkspel tegen België niet verder dan de tweede plaats. Zij willen zich revancheren en een goed resultaat halen in deze wedstrijd die om 16.00 zal plaatsvinden. Japan wil de goede resultaten van tegen Spanje en Duitsland doortrekken tegen Kroatië. Beide ploegen kennen weinig blessures dus zullen met de sterkst mogelijke elf aantreden.
De tweede wedstrijd zal gaan tussen titelfavoriet Brazilië en Zuid-Korea. Zuid-Korea bemachtigde op spectaculaire wijze een plekje bij de laatste zestien door in de 91ste minuut de winnende te maken tegen Portugal, waardoor Uruguay eruit lag. Brazilië zal naar verwachting weer kunnen beschikken over superster Neymar jr. Daarnaast heeft een groot deel van de A-selectie van Brazilië rust gekregen in de laatste groepswedstrijd. Hierdoor zullen zij extra fris aan de aftrap verschijnen. Zuid-Korea kent geen blessures, maar heeft wel tot de laatste minuut moeten strijden in de groepsfase. We zullen zien of dit veel effect gaat hebben op de Koreanen. Om 20.00 is de aftrap.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op KNVB voor meer informatie over de bond.