Verdediger Joost Meijer hoopt op promotie én een vaste basisplaats bij Zeelandia Middelburg

0
94
Zeelandia Middelburg

Elke week in de basis starten, dat is één van de sportieve doelen die Joost Meijer zichzelf heeft gesteld. De 21-jarige verdediger wil wekelijks laten zien aan trainer Daan Eikenhout dat hij in het Zeelandia Middelburg elftal thuishoort. ‘Ik voel en krijg veel vertrouwen, maar het is wel aan mezelf om de kansen die ik krijg ook te pakken.’

Tot nu toe mag het product uit de eigen jeugdopleiding niet klagen en vindt hij zichzelf meer dan geregeld terug in de basisformatie bij de ambitieuze derdeklasser. Meijer speelt al zestien jaar op sportpark Veerse Poort, waar hij in 2019 voor het eerst bij de hoofdmacht speel- en trainingsminuten begon te maken. “Sindsdien heb ik wisselend in het eerste en het tweede gespeeld en ook getraind. Het eerste seizoen toen de club op zaterdag ging spelen had ik een basisplaats en daarna heb ik wat heen en weer gependeld tussen het tweede, de reservebank en basis bij het eerste elftal. Onder Daan krijg ik weer veel kansen en heb ik voornamelijk als centrale verdediger of als rechtsback gespeeld.”

Maar ook dit seizoen heeft Meijer nog meegespeeld met het tweede elftal, wat inmiddels niet meer in competitie actief is. “Dat is jammer want dat was wel een mogelijkheid om sowieso negentig minuten te kunnen voetballen. Want ik ben jong en wil vooral voetballen. Trainen is leuk, maar het gaat toch om de wedstrijden op zaterdag. Nu er geen tweede elftal meer is wil ik er alles aan doen om elke zaterdag basiskracht te zijn bij het eerste, daar ga ik vol voor. Ik voetbal vooral voor mijn plezier, al wil ik toch proberen er het maximale uit te halen op sportief gebied.”

Ambitie

Dat maximale zou voor de club met de ambitie die Zeelandia Middelburg heeft niet moeten liggen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Toch gaat het een hels karwei zijn voor Meijer en zijn ploeggenoten om de stap omhoog te zetten. “In onze competitie spelen een achttal ploegen die allemaal de ambitie hebben om te promoveren, daar horen wij ook bij. Dit is het vierde seizoen als derdeklasser en we willen graag naar de tweede klasse toe. Het is soms nog te wisselvallig en dat zal eruit moeten. In de directe topwedstrijden hebben we teveel punten laten liggen en dan wordt het moeilijk om bovenin een rol van betekenis te spelen. Toch blijf ik er vertrouwen in houden dat we mee kunnen strijden voor een prijs. We hebben een goede mix van jonge spelers en ervaren krachten. Het is aan ons als selectie om op beslissende momenten het kwartje de goede kant op te laten vallen.”

Meijer beseft ook heel goed dat het eigenlijk nu na vier jaar derde klasse het juiste moment is om de stap te zetten. “Met die versterkte degradatieregeling wordt het steeds moeilijker om te promoveren en moet je ook waken om weg te blijven van plaats tien wat nacompetitie tegen degradatie zou betekenen. Zover gaan we het zeker niet laten komen, dat besef is er wel bij iedereen. We hebben nog een hoop wedstrijden te gaan om de weg naar de subtop weer in te zetten. Want de hoop op promotie hebben we nog zeker niet opgegeven.”

Klik op Zeelandia Middelburg voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Zeelandia Middelburg voor meer informatie over de club.