Tessa Wisse ruilt tijdelijk keepershandschoenen in voor coachjas bij SVOD’22

0
185
SVOD'22

Een één-op-één duel met een doorgebroken spits bleek voor keepster Tessa Wisse van SVOD’22 voorlopig het laatste moment als actief speelster op het voetbalveld. Direct hoorde en voelde ze wat knappen in de knie en ze wist: foute boel.

Dat bleek later toen het verdict kwam dat de voorste kruisband bleek afgescheurd. Noodgedwongen moet ze nu toekijken, maar niet zonder rol want de keepershandschoenen heeft ze tijdelijk ingeruild voor een coachjas.

“Dat klopt inderdaad. Ik ben tijdens de trainingen en wedstrijden nu assistent van de trainers bij ons damesteam. Maar dat is wel van tijdelijke aard als het aan mij ligt. Je bent op deze manier toch heel nauw betrokken bij het team, maar zodra het kan dan neem ik mijn plaats onder de lat direct weer in.”

Herstel

Het moment dat ze zichzelf weer actief keepster mag noemen, dat zal overigens nog minstens een aantal maanden op zich laten wachten. “Ik ben in juli vorig jaar geopereerd en toen is er een pees uit mijn bovenbeen als kruisband geplaatst. Nu zit ik ongeveer halfweg de revalidatie. Ik ben de spieren aan het versterken bij de fysio. Tot die tijd is het vooral voorzichtig hardlopen en werken aan spieropbouw. Gelukkig is de ergste fase, dat je niks kunt en met krukken jezelf moet verplaatsen, achter de rug. Dat was echt verschrikkelijk! Nu probeer ik stapje voor stapje zonder te haasten toe te werken naar volledig herstel, maar dat zal pas op zijn vroegst volgend seizoen zijn.”

Tot die tijd zullen de ploeggenoten van Wisse de rol van keepster op zich nemen. “We hebben geen reservekeepster en de eerstvolgende keepster is actief bij de MO13 van SVOD’22. Dus dat was en is geen optie. Er zijn wat dames die prima kunnen keepen, maar die gewoon liever in het veld staan als speelster. Das natuurlijk voor mij wel lekker om te weten. Wanneer ik terug fit ben mijn plekje onder de lat weer kan overnemen.”

Verloop

Tessa begon ooit met turnen omdat haar klasgenootjes ook op turnen zaten. Maar tijdens het naar huis fietsen passeerde ze altijd het voetbalveld van SVOD’22, waar haar broer al speelde. “Na een jaartje ben ik ook op voetbal gegaan en er nooit meer mee gestopt. Het is gewoon een geweldig spelletje en dat ik nu aan de kant sta en noodgedwongen moet toekijken, dat vind ik echt verschrikkelijk. Het is mooi om te zien vanaf de zijkant hoe sommige meiden stappen maken en beter worden, maar het liefst wil je zelf een actieve bijdrage leveren. Maar om toch zoveel mogelijk bij de groep te zijn en blijven, helpt in nu de trainers tijdens de trainingen en met de coaching op zaterdag bij SVOD’22. Een leuke rol, maar voor mij vooral een tijdelijke invulling. Terugkeren als keepster is voor mij in sportief opzicht het enige wat telt en daar werk ik nu stapje voor stapje weer naartoe. Tot die tijd draag ik met plezier de coachjas, maar ik kan niet wachten tot ik die handschoenen weer kan aantrekken.”

Klik op SVOD’22 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVOD’22 voor meer informatie over de club.