Bas van Wezel wil nu vooral nog heel veel leren bij VC Vlissingen

0
186
VC Vlissingen

Geleidelijk aan wennen aan het seniorenvoetbal en stap voor stap toegroeien naar speelminuten. Dat was voor Bas van Wezel het eigenlijke plan bij VC Vlissingen dit seizoen. Maar de situatie verliep totaal anders en daardoor zag de 16-jarige zichzelf nu al meer dan regelmatig terug in de hoofdmacht van de derdeklasser.

“In de voorbereiding van dit seizoen mocht ik ook al meedoen tijdens trainingen en wat oefenwedstrijden. Maar sinds kerst 2023 train ik twee keer per week mee bij de eerste selectie. Daarnaast ook nog twee keer per week bij de O17-1. Normaal gezien speel ik dan bij de O17 en als het nodig is ook met het eerste. Het was de bedoeling om voornamelijk te trainen en dan af en toe speelminuten maken als het kon. Maar dat af en toe meespelen is dus al geregeld voorgekomen.”

Het verschil met de jeugd en de senioren is volgens de middenvelder best wel groot. “We spelen met het eerste ook in een sterke competitie en dan is het voor mij wel zaak om snel te leren en zaken op te pikken. Het is ook wel fijn om dat een ervaren trainer zoals Thomas Ragut te hebben en te mogen samenspelen met onder andere Said Bouzambou. Bovendien zijn ook Abdoe Abdendi en Khalid el Hattach weer teruggekeerd bij de selectie en dat zijn toch spelers die heel veel ervaring hebben.”

Het seizoen van de Vlissingers verloopt overigens totaal niet zoals men vooraf had verwacht. Ook Van Wezel bevestigt dat. “Nee, we hadden zeker niet verwacht dat we laatste zouden staan, al weten we de laatste weken door de terugkeer van wat ervaren jongens toch wat puntjes te pakken. Je merkt dat direct dat er nu iets meer geloof is, al moeten we toch proberen om echt wedstrijden te gaan winnen, want pas dan kun je echt stappen omhoog maken. Nu blijf je in de hoek zitten waar de klappen vallen en dan zie je dat we toch uiteindelijk nog een overwinning weggeven zoals tegen Lewedorpse Boys. Dat is doodzonde, want met een man minder valt die tegengoal dan alsnog in blessuretijd. Dat zijn dan heel zure verliespunten.”

Handhaving was vooraf de doelstelling bij VC Vlissingen en dat is volgens de controlerende middenvelder nog altijd zo. Zelf beseft hij ook dat met de terugkeer van de ervaren jongens de kansen op speeltijd voorlopig minder zullen zijn. “Ik heb nu noodgedwongen door blessures en schorsingen al meer minuten gemaakt dan ik vooraf had verwacht. Dat zijn voor mij allemaal waardevolle leermomenten. De stap van jeugd naar senioren, zeker in die sterke derde klasse met al die slimme tegenstanders, is heel groot. Ik moet nu sneller scannen, sneller spelen en vooral sneller handelen. Dat zijn ervaringen die ik meeneem en ook op trainingen hard aan wil werken. Want het doel is voor mij om hier mezelf in de basis te spelen en het de trainer zo lastig mogelijk te maken.”

Van Wezel begon op zijn vierde met voetballen bij SV Walcheren waar hij tien jaar heeft gespeeld tot hij op zijn vijftiende overstapte naar VC Vlissingen. “Ik zocht meer uitdagingen en mijn vader was trainer bij de JO16 van Vlissingen. Ik ben toen een paar keer gaan kijken en besloot om ook de stap te maken en mezelf uit te dagen. Dat ik nu al zo snel, al dan niet uit nood geboren, kansen krijg bij de senioren en zelfs al heb meegespeeld met het eerste dat had ik nog niet voorzien. Maar dat bevestigt wel dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Klik op VC Vlissingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VC Vlissingen voor meer informatie over de club.