Dylan Knevel richt zich met De Noormannen op handhaving in vierde klasse

0
247
De Noormannen

In het jaar dat de club het 90-jarig bestaan feestelijk vierde, kreeg De Noormannen wel te maken met een degradatie. Na vijf seizoenen daalde de club uit Westkapelle weer af naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Daar moet het dit seizoen alle zeilen bijzetten om boven de rode degradatiestreep te blijven. 

De ploeg van de nieuwe trainer Michael Richard, hij volgde Lennart Kerkhove op die maar liefst tien seizoenen voor de groep stond. “Dat is altijd wennen met een nieuwe trainer, maar in de voorbereiding speelde we echt goed voetbal. Maar gek genoeg wilde het vanaf de start van de competitie niet lopen. De eerste wonnen we nog wel, maar daarna liepen we tegen bijna alleen nederlagen aan en dan moet je als snel vol aan de bak, zeker met zo’n versterkte degradatieregeling waarbij er zes teams degraderen.”

Knevel zelf speelde in de jeugd één seizoen bij FC IJsselmeervogels voordat hij met zijn ouders naar het Zeeuwse Westkapelle verhuisde. Hij besloot zich aan te melden bij De Noormannen waar hij inmiddels zeventien seizoenen actief is. De laatste drie jaar bij het eerste elftal waar hij voornamelijk als spits, buitenspeler en af en toe op ‘tien’ zijn wedstrijdminuten maakt. “In de jeugd speelde ik altijd wel als aanvaller en dat doe ik nog steeds. Het zijn ook de posities waar ik met mijn spel het beste tot mijn recht kom.”

De beweeglijke aanvaller voelt zich het beste thuis in een vrije rol voorin, waarbij hij niet positie gebonden hoeft te spelen. “Met die vrijheid en beweeglijkheid probeer ik het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Ik ben redelijk snel en heb een aardige dribbel en daar probeer ik dan door heen en weer te zwerven mezelf de ruimte te verschaffen om voor het doel te komen. Al is dat juist nog wel een facet in mijn spel waarin ik mezelf verder wil en ook moet ontwikkelen. De goede momenten herkennen om op te duiken voor het doel. Als dat lukt dan wordt je als voetballer nog completer en moeilijker te verdedigen. Het is voor mij wel een persoonlijke doelstelling om te realiseren de komende jaren in elk geval.”

Met zijn drieëntwintig jaar is hij één van de jongere spelers in de selectie, maar toch laat hij zich ook verbaal daar waar het kan ook gelden in de coaching. “Dat heb ik altijd wel gehad en in de jeugd ook veel gedaan. Het zit in mij als persoon en probeer daar de ploeg mee te helpen op een positieve manier.”

Sportieve ambitie heeft Knevel zeker, maar hij zit momenteel in zijn ogen bij De Noormannen prima op zijn plek. “Ik speel hier al zo lang, ken iedereen en de club voelt vertrouwd. De gezelligheid die er heerst, ook na de trainingen en wedstrijden is mooi. Bovendien leeft de club, zijn er veel vrijwilligers en wordt er regelmatig ook een extra activiteit georganiseerd. Dat is leuk en zorgt voor verbondenheid bij iedereen. Dat is me ook heel veel waard. We zijn gedegradeerd vorig seizoen en spelen nu in een klasse die sterk is, mede door een hoop andere degradanten. Sommigen willen terug omhoog, maar anderen doen er alles aan om niet nog een niveau te degraderen. Tot die groep behoren wij en dat betekent tot het eind van het seizoen elke week vol aan de bak. Maar ik ben er van overtuigd dat we het gaan redden, want daarvoor hebben we in mijn ogen meer dan voldoende kwaliteit in de groep.”

Klik op De Noormannen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Noormannen voor meer informatie over de club.