Supermini’s maken vol enthousiasme kennis met het voetbalspelletje bij VCK

0
340
VCK Koudekerk

Met een verleden als voetbalster en een voetballend zoontje bij VCK was Maaike Matthijsse- de Jonge al bekend met de voetbalsport. Maar ook dochtertje Tess bleek de voetbalgenen in zich te hebben. Ze was alleen nog erg jong, maar wilde graag voetballen. Het was voor Maaike één van de redenen om het trainerschap bij een groepje 3- en 4-jarige Supermini’s op zich te nemen.

 

“Mijn zoontje begon ook ooit in coronatijd bij de supermini’s, en is inmiddels speler bij de JO8-3 waarvan ik ook trainster ben. De supermini’s is gewoon een geweldig leuke groep om te trainen en enthousiast te maken voor het voetbalspelletje. Eerder was ook al een paar keer geprobeerd om zo’n groepje op te zetten maar waren er niet zoveel aanmeldingen. Nu blijkt het wel enorm aan te slaan en dat is heel erg gaaf natuurlijk. Elke week hebben we zo’n twaalftal kinderen die vol plezier op het kunstgrasveld van sportpark De Stoofwei een uur lang lopen te genieten. En daar geniet ik als trainster dan zelf ook enorm van.”

Zelf begon Maaike ook ooit met voetballen bij de F-pupillen van GPC, maar vijftien jaar geleden moest ze noodgedwongen door blessures stoppen met voetbal. Toen na een oproepje voor nieuwe supermini’s zoveel aanmeldingen kwamen, heb ik gevraagd aan mijn zus Renske, die nog wel zelf actief is als keepster bij FC Dauwendaele, of ze een keertje wilde assisteren. Zij vond het echter zo gaaf, dat ze is gebleven en we het nu inmiddels samen doen. Onze ouders hebben ook altijd vrijwilligerswerk gedaan en dat zit dan blijkbaar toch wel in ons bloed. Het is prachtig om je in te zetten voor een club en als je dan zoveel vreugde en plezier er voor terugkrijgt, dan is dat prachtig.”

Het doel van de supermini’s is simpel: plezier hebben en vooral lekker bewegen en sporten. “We bieden wel tijdens de trainingsmomenten een vaste structuur aan met afwisselende oefenstof en het nemen van penalty’s. Partijtjes dat slaan we nog wel over voorlopig, want dat heeft geen zin. We trainen iedere woensdag van 16.00 tot 16.45 uur op het kunstgrasveld en dat is qua spanningsboog precies lang genoeg. De kinderen zelf en ook de ouders reageren allemaal heel enthousiast en positief op de trainingen, dus dat geeft ons als trainsters ook weel voldoening en energie.”

Dribbelen met de bal, balletjes afstoppen, op doel schieten en juichen na een doelpunt. Het komt allemaal tijdens de trainingen voorbij. Na elke trainingen mag er door de spelertjes een sticker wordt geplakt op de VCK Supermini stickerkaart. “Dat is een mooie motivatie en wordt in de najaars- en voorjaarscompetitie toegewerkt naar een volle kaart én een diploma. In het najaar afgesloten met een speciale ouder-kind training. En dat zullen we aan het eind van de voorjaarsreeks opnieuw doen.”

De aanpak van Maaike en Renske zorgt voor veel extra plezier bij de mini’s en ze zien dat ook de ouders dat wel kunnen waarderen. “Het gaat erom dat ze zoveel mogelijk dingen van het voetbalspelletje op een leuke, speelse en ongedwongen manier onder de knie krijgen. Maar het allerbelangrijkste is spelplezier beleven en in beweging zijn. Het feit dat er nog altijd zo’n grote groep supermini’s wekelijks komt én er veel interesse is van nieuwe aanwas geeft aan dat we op de goede weg zijn. En dat we met een groep in deze leeftijdsgroep duidelijk ook in een behoefte voorzien.”

Klik op VCK Koudekerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VCK Koudekerke voor meer informatie over de club.