Levi Mombarg wil met goed gevoel afscheid nemen bij FC Dauwendaele

0
279
FC Dauwendaele

Een prima voorbereiding, een andere tactiek en goede resultaten. De start van de competitie pakte voor FC Dauwendaele en aanvaller Levi Mombarg ineens anders uit. Na de eerste serie wedstrijden gingen verloren en de geelhemden zagen zichzelf stijf onderaan terug. Inmiddels is de weg omhoog door de derdeklasser ingezet.

“Gelukkig wel. Het was wel gek om vorig seizoen bijna te promoveren en dan na een goede voorbereiding in de competitie ineens tegen een reeks nederlagen aan te lopen. Dat was wel een aparte ervaring. We hebben toen de koppen bij elkaar gestoken en zijn weer overgestapt naar het systeem en speelwijze van vorig seizoen. Met iets minder druk vooruit en wat meer zekerheid achterin. Nu is het allemaal wat stabieler en dat zie je ook terug in de resultaten. Het geeft iedereen meer vertrouwen, aanvallend spelen we nog steeds maar de restverdediging is beter.”

Mombarg had en heeft nog altijd de ambitie om minimaal in de tweede klasse uit te komen als voetballer. Vorig seizoen was hij er dichtbij met Dauwendaele, maar nu is het vooral zaak om zo snel mogelijk weg te komen bij de gevarenzone. “Daarin gaan we zeker slagen want daarvoor hebben we genoeg kwaliteiten in de selectie. We hadden het doel om ook dit jaar mee te doen voor promotie, maar dat moesten we na die slechte start flink bijsturen. Al hebben we die promotie nog altijd niet uit het hoofd gezet. Persoonlijk heb ik sowieso de ambitie om de tweede klasse te halen want daar komen mijn kwaliteiten nog beter tot uiting.”

Ambitie

Om zijn ambitie na te jagen heeft de aanvaller besloten om volgend seizoen de overstap te maken naar SVOD’22 uit Oostkapelle. Die ploeg komt nu al uit in de tweede klasse en maakt wellicht nog kans op eventuele promotie naar de eerste klasse. Voor Mombarg betekent de overstap dat hij weer op bekend terrein gaat voetballen. Hij speelde in het verleden – voor de fusie – al bij Oostkapelle. Daarvoor speelde hij onder andere voor HSV Hoek. “Ik ken die groep goed en wil gewoon op zo’n niveau voetballen. Mijn type spel past daar en ik wil mezelf daar graag bewijzen.”

Tot die tijd zal Mombarg het maximale uit zichzelf halen bij Dauwendaele. Tijdens zijn eerste periode bij Oostkapelle liep hij een zware kruisbandblessure op, toen viel het voetbal stil door corona om af te sluiten met een kampioenschap. “Na het kampioenschap koos ik ervoor om een stapje terug te doen en te voetballen met vrienden. Maar de sportieve ambitie die ik nu weer voel branden die zegt me dat ik deze stap moet maken en mezelf verder moet uitdagen en ontwikkelen. Nog meer een aanvalsleider zijn en betrokken zijn met goals en assists.”

Van zijn kruisbandblessure heeft de 26-jarige leefstijlcoach en personal trainer geen last meer, maar hij kampte daarna wel met heupklachten. “Dat was hinderlijk maar door de spieren er rondom goed te trainen en te versterken gaat het goed en heb ik al twee jaar niet of nauwelijks nog last gelukkig. In het restant van de competitie wil ik graag nog een reeks prachtige resultaten neerzetten. Alsnog promoveren zou een prachtige afsluiting zijn. Deze groep is daar ook aan toe. En het is ook een goed moment, want door die versterkte degradatieregeling wordt het er niet eenvoudiger op om de stap omhoog te maken. Als het kan moet het nu gebeuren, het zou een mooi slotstuk zijn hier voor mij.”

Klik op FC Dauwendaele voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Dauwendaele voor meer informatie over de club.