Veere wil straks na een stap terug weer stappen vooruit maken

0
241
VV Veere

VEERE – Een seizoen waarin de gifbeker tot de absolute bodem lijkt leeg te moeten, zo kan het huidige competitieverblijf voor v.v. Veere in de 3e Klasse A het beste worden omschreven. Danny Hanisch, leider bij het eerste elftal en lid van de technische commissie, hoopt dat volgend seizoen zijn club weer stappen vooruit kan maken. 

“Het is niet echt het seizoen waar we met z’n allen op hadden gerekend. Wel dat we het lastig zouden krijgen in de derde klasse, maar niet op de manier zoals het tot nu is gelopen. Een trainer die ineens in december opstapt, veel blessures en ga zo maar door. Als je dan door onvoorziene omstandigheden tegen Dauwendaele niet voldoende spelers beschikbaar hebt en niet kunt spelen.. Daarop gaf de KNVB ons drie punten in  mindering, waardoor we nu puntloos onderaan staan. Balen, maar dat hebben we de accepteren. Het blijft toch zaak om met z’n allen positief te blijven kijken naar de toekomst.”

Hanisch raakte in 2010 betrokken bij de club toen zijn zoontje ging voetballen. Van leider naar jeugdtrainer en van lid van het jeugdbestuur naar een rol als jeugdvoorzitter. Ook het jeugdtoernooi heeft hij mede opgezet en was een van de initiators van het samengaan bij de jeugd tot SJO Serooskerke/Veere. “Dat loopt echt enorm goed en met die samenwerking zijn beide clubs erg blij. Ik heb ook nog in het SJO-bestuur gezeten, tot mijn zoon bij de senioren ging spelen.”

Als voetbalvader ging de situatie bij het eerste hem aan het hart en na het vertrek van trainer Danny Magito in december heeft Hanisch samen met acht anderen de handschoen opgepakt. Het negental vormt nu het technische hart en ging op zoek naar een nieuwe trainer. Die werd gevonden in eigen gelederen in de persoon van Lorenzo de Groot. “Vanuit de KNVB hebben we dispensatie gehad voor Lorenzo en daarmee maken we het seizoen af. Hij is jong en ambitieus, kent de club en de spelers. Vanuit de groep van het technische hart gaan we met z’n vieren om beurten als leider mee. Op die manier willen we de boel weer optuigen en ook Lorenzo wat ondersteuning bieden.”

Nadat de al vastgelegde trainer Joachim Cornelisse vanwege werkomstandigheden tóch niet naar Veere komt, zal De Groot ook komend seizoen voor de groep staan. En zal er bij de club de kaart van de eigen jeugd worden getrokken. “Dat is de bedoeling en iedereen respecteert en waardeert die keuze. Er komen wat talentvolle jongens aan en die willen we de kans geven. Dat zal vanuit de vierde klasse worden, dat moge wel duidelijk zijn. Geen probleem. Vanaf het begin liep het niet en was de geest uit de fles. Het is zeker jammer, maar soms is het beter om een stap terug te zetten, te bouwen en daarna er weer een paar omhoog te maken. Dat willen we hier nu voor de komende jaren gaan realiseren.”

Klik op v.v. Veere voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v. Veere voor meer informatie over de club.