Madese Boys hoopt komende jaren tientallen kinderen te enthousiasmeren

0
232
madese-boys

Het succesvolle opstartteam van Madese Boys draait op volle toeren. Onder leiding van Cees Bossers, Mark van Hulten, Bo van Suntenmaartensdijk en jeugdcoördinator Amanda Droog hoopt de club de komende jaren tientallen kinderen te verwelkomen en te enthousiasmeren voor het voetbal. “Bij ons krijgen ze de kans om hun eerste stapjes als voetballer te zetten.”

Madese Boys heeft al een flink ledenbestand, maar groeit de laatste jaren enorm. Mede dankzij het opstartteam, waarin kinderen van vijf en zes jaar kunnen snuffelen aan het voetbalveld, komen er jaarlijks 45 à 50 nieuwe leden bij voor Madese Boys. Het is een groot succes; de kinderen krijgen hier een kans om kennis te maken met voetbal. Dat bevalt heel goed.”

Het opstartteam is niet nieuw bij Madese Boys. Het bestond al langer, maar draait sinds de jaren ná de coronapandemie op volle toeren. De groei van de club gaat zelfs sneller dan vooraf gedacht en gehoopt. “Bij het opstartteam krijgen de kinderen de kans om hun eerste stapjes als voetballer te zetten. Kinderen mogen driemaal vrijblijvend meetrainen en kunnen vervolgens lid worden als het bevalt.”

Madese Boys ging in coronatijd juist aan de slag met het binden van de jeugd, terwijl andere clubs op dat moment stil lagen. “Uiteindelijk is de jongste jeugd super interessant voor ons”, vertelt Van Hulten. “Dat zijn namelijk de leden voor de toekomst. Hoe meer kinderen wij erbij krijgen én houden, hoe langer je als club bestaansrecht hebt. Daarom is het juist belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al enthousiast te maken.”

Madese Boys heeft liefst 48 teams, komt uit op de zaterdag en de zondag en heeft honderden leden. Daarmee behoort het tot de grootste clubs van de regio. “Dit is de enige vereniging bij ons in het dorp, waar relatief veel mensen wonen”, weet Van Hulten. “Daarom komt bijna iedereen die in Made woont ook hier voetballen. Dat zorgt voor veel gezelligheid en verbondenheid. We hebben veel leden, maar willen altijd blijven groeien.”

Onder meer dus door het strikken van jonge kinderen. Hoe hij en zijn mede- trainers dat aanpakken? “We doen alles in spelvorm, alles met een bal en alles om plezier te maken”, somt Van Hulten op. “Kinderen moeten bij ons vooral genieten. Op latere leeftijd gaat het misschien vaker om presteren, maar bij ons is het hebben van plezier het belangrijkste.” Van Hulten, wiens zoon zelf bij Madese Boys speelt, haalt er voldoening uit. “Bo, Cees en ik vinden het enorm leuk om bezig te zijn met kinderen. En we zijn puur gericht op het feit dat zij het naar hun zin hebben, niet op hoe goed ze zijn. Voor ons speelt niveau geen rol. En als blijkt dat ze uiteindelijk liever een andere sport willen doen, dan vinden wij dat ook niet erg. Natuurlijk hopen we dat we zoveel mogelijk leden erbij krijgen, maar voor ons is het belangrijkste dat de leden met een fijn gevoel bij de club zijn. Ieder kind dat met een lach naar de training komt, maakt ons blij.”

Klik op de link voor meer artikelen over Madese Boys
Klik op de link voor meer informatie over Madese Boys