Ruben Hollemans geniet van zijn terugkeer bij Serooskerke

0
282
Ruben Hollemans vv Serooskerke

SEROOSKERKE – Hij begon er ooit als klein jochie met voetballen, maar vanaf zijn dertiende begon een voetbalreis langs tal hoog spelende clubs. Via RBC (5 jaar), NAC Breda (2 jaar), v.v. Kloetinge (2 jaar) en zeven seizoenen v.v. Goes keerde Ruben Hollemans dit seizoen terug bij Serooskerke. Daarmee is hij momenteel de afgetekende koploper in de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal.

“Ik had het er wel eens over met wat mensen bij Serooskerke, want ik ben er altijd de jeugd blijven trainen, hoe het zou zijn als ik zou terugkeren. Vorig seizoen was op meerdere vlakken natuurlijk een raar en vooral ook sportief teleurstellend jaar. Voor mij was het een bewuste stap terug vanuit de derde divisie naar derde klasse. Dat was logischerwijs wel schakelen, maar we doen het met z’n allen tot nu toe echt boven verwachting. Want ‘zomaar’ weer even terugkeren na een degradatie, dat is niet vanzelfsprekend. We begonnen in de voorbereiding erg wisselvallig, dus de tekenen dat we in deze toch heel sterke derde klasse koploper zouden zijn met zoveel punten voorsprong… Nee, dat had niemand vooraf denk ik verwacht. Ik ook niet, maar des te mooier is het dat we nu staan waar we staan. Dat hebben we helemaal zelf afgedwongen.”

De verdedigende middenvelder is voor trainer Cees Houtepen een absoluut verlengstuk in het veld. Met zijn ervaring zorgt de routinier voor de nodige rust, de juiste balans in de ploeg én voor coaching. “Dat is iets wat van nature wel in me zit. Dat heb ik altijd en overal wel gedaan. En nu probeer ik met de ervaring die ik als speler heb toch wel mijn bijdrage te leveren. Maar als je resultaten haalt, dan voetbalt iedereen vanzelf een stukje makkelijker. Waar vorig jaar het vertrouwen er totaal niet was en ook sportief weinig hoogtepunten kenden, zie je nu wat overwinningen en punten pakken met een spelersgroep doet.”

De ambitie van Serooskerke was wel om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de tweede klasse, een niveau waarvan ook Hollemans vindt dat de club daar thuishoort. Vastheid in het elftal, een heel brede groep waarmee wordt getraind en een trainer die voor duidelijkheid en een goede organisatie zorgt zijn volgens de verdediger vooral de redenen van het succes. “Als je ziet hoe sterk deze competitie is…. Bijna alle clubs die in het linkerrijtje staan, komen op papier in aanmerking voor promotie vind ik. Het is alleen zaak om elke week scherp te zijn en daarin zijn we tot nu toe heel erg constant gebleken. We geven achterin weinig weg en de ploeg ‘staat als een huis’. Bovendien trainen we altijd met het eerste en tweede. Daardoor groeit iedereen in niveau naar elkaar toe en dat zie je terug op de momenten dat er basisspelers wegvallen. Die plekken worden nagenoeg probleemloos ingevuld en we blijven presteren. Dat vind ik de grootste winst tot op heden en maakt ons de terechte koploper.”

Waar vorig seizoen een aantal sterkhouders langdurig geblesseerd waren, is alleen Bjorn Francke vanwege knieproblemen definitief afgehaakt. “Dat is heel jammer voor het elftal want Bjorn gaf iets extra’s. De rest is gelukkig allemaal weer fit en beschikbaar waardoor de concurrentie ook is toegenomen. Daarbij trainen ook een paar gasten uit de O19 al mee en Jordy Sinke heeft zich al tot basisspeler ontwikkeld. Schitterend vind ik dat en geeft aan dat er voldoende rek in deze groep zit om door te blijven ontwikkelen.”

Nu de periodetitel al in bezit is en de ploeg bovenaan staat, moet men volgens Hollemans de doelstelling bijstellen en durven uit te spreken voor de titel. “Dat denk ik wel. Als je ziet hoe we wekelijks presteren, dan moet je die lijn nu blijven doortrekken. Ik geniet elke keer als ik hier op het veld sta sinds mijn terugkeer. Het is heel mooi om dit nu mee te maken en op zo’n manier op het oude nest terug te keren.”

Klik op V.V. Serooskerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Serooskerke voor meer informatie over de club.