Supportersvereniging is het cement bij Schoonhoven

0
133
supporters-schoonhoven

“De supportersvereniging is het cement van onze club”, zei Schoonhoven-voorzitter Paul van Schaik onlangs. “Dat is een compliment om trots op te zijn”, vindt Patrick de Bondt, voorzitter van de blauwwitte supportersclub. “Wij zijn niet meer weg te denken bij Schoonhoven.”

De Bondt (28) is op weg naar zijn vriendin in Rotterdam en hij verkeert in een jubelstemming. Hij heeft de hoofdmacht van zijn club zojuist zien winnen van Sportclub Everstein (3-1). “Leuke wedstrijd, ik het gevoel dat het onder deze trainer net wat beter klopt dan andere seizoenen. Er zit meer een idee achter, ik denk ook dat de spelers goed weten wat er van hen verwacht wordt.”

De achterban van de club hoopt stiekem op een plaatsje in de nacompetitie. Dat is zeker niet onmogelijk, want de achterstand op de nummer drie in het klassement is maar twee punten, bovendien gooit de ploeg van trainer Mark Weel hoge ogen in de derde periodetitel. “Uiteraard zullen we een eventuele nacompetitie aangrijpen om weer iets leuks te organiseren”, ,maakt De Bondt meteen de vertaling naar de supportersclub, waar hij al zeven jaar voorzitter van is.

De supportersvereniging is een begrip op sportpark Hofland en min of meer een activiteitencommissie XXL. “We zijn opgericht met het doel om de sfeer bij thuiswedstrijden te vergroten en de verbinding tussen de leden sterker te maken”, vertelt De Bondt. “We organiseren op jaarbasis zeven, acht evenementen. Twee keer per jaar hebben we een groot feest rondom een wedstrijd. Vorig seizoen hebben we dat gedaan na de thuiswedstrijd tegen Groot-Ammers, binnenkort doen we dat bij de thuiswedstrijd tegen Bergambacht. We kiezen aansprekende wedstrijden uit en Schoonhoven-Bergambacht is natuurlijk een wedstrijd die erg leeft.”

“Daarnaast hebben we per jaar een paar thema-avonden. Ook organiseren we elk jaar een darttoernooi en hebben we onze voetbalquiz. Die quiz houden we al zeven jaar. Dat is inmiddels ook een traditie geworden.” Tijdens de onlangs gehouden voetbalquiz zat de kantine van de club weer bomvol. “De club profiteert ook volop mee, want de baromzet is op zo’n avond top. We hadden afgelopen week honderd quizvragen onderverdeeld in allerlei categorieën, zoals WK, EK, maar ook onze eigen clubgeschiedenis komt aan bod.” Aan het begin van het seizoen veranderde het hoofdveld eenmalig in een combatterrein voor de jeugd. “We hebben een bedrijf ingehuurd voor lasergamen, op het veld hadden we allemaal obstakels neergezet. Dat was fantastisch natuurlijk. Die gasten hadden het geweldig naar hun zin.”

Regelmatig organiseert de supportersvereniging ook busreizen naar belangrijke uitwedstrijden. “Dat zullen we straks zeker gaan doen als we met het eerste in de nacompetitie komen”, verzekert De Bondt. De populariteit van de supportersvereniging is ook terug te zien aan het ledental: 350, die allemaal een tientje betalen. “Door dat lage bedrag is de toegankelijkheid groot”, zegt De Bondt.

“Het geld gebruiken we om een zanger of een discjockey te betalen of zoals vorig jaar het lasergamen. Maar er is altijd geld over en dan kijken we of de club kunnen ondersteunen in een uitgave die daarbij past. Zo hebben we nog niet zo lang geleden een bijdrage gedaan voor de nieuwe geluidsboxen in de kantine.” De Bondts tijd als voorzitter zit er bijna op, geeft hij aan. “Het is tijd voor een nieuwe generatie. De jeugd moet zelf bepalen wat zij leuk vinden om te organiseren.”

Klik op VV Schoonhoven voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Schoonhoven voor meer informatie over de club.