Spirit prijst zich gelukkig met tweehonderd sponsors

0
199
spirit-sponsors

“Dat we de afgelopen tien jaar grote stappen hebben kunnen zetten met Spirit komt mede door de masale sponsoring”, zegt voorzitter Henk Lammertse, die trots is op de tweehonderd sponsors die zijn club rijk is. En het einde is nog niet in zicht.

De ontwikkeling van de sponsoring is vooral terug te zien aan het hoofdveld van de kanaries. Niet één maar twee rijen aan reclameborden omzomen het veld. En dat is niet alles. Op de hoek van het doel bij de entree van het sportpark staat sinds kort een fraai elektronisch scorebord. Als de JO15-2 van Spirit tegen JO15-1 van Schoonhoven speelt, laat het bord zien wat het allemaal in zijn mars heeft. Er is vuurwerk op beeld als er gescoord wordt (zes keer bij deze wedstrijd) en tussen de bedrijven door flitsen de bedrijfsnamen van trouwe sponsors langs.

“Ons nieuwste paradepaardje”, zegt voorzitter Lammertse. “Het bord is best een behoorlijke investering, maar we zijn naar sponsors gaan zoeken die interesse hadden. We hadden er snel tien gevonden, waardoor we het bord er binnen een paar jaar uit hebben.”

Spirit telt inmiddels tweehonderd bedrijven die op één of andere manier de club financieel steunen. Hoe belangrijk die sponsoring is laat Lammertse zien aan de hand van de inkomsten van zijn vereniging. “We hebben drie inkomenstromen die ongeveer gelijk zijn: contributie, kantineomzet en dus sponsoring.” Toen Lammertse twaalfeneenhalf jaar geleden aantrad als preses van de Ouderkerkse club was sponsoring lang niet zo’n serieuze zaak als nu. “Het hing er een beetje bij. Ten onrechte natuurlijk. Inmiddels weten we hoe belangrijk het voor Spirit is. Alle verbouwingen en investeringen die we hebben gedaan op het complex hadden we niet kunnen doen zonder die intensieve manier van sponsoring.”

“Er was in die tijd niet echt een beleid. We hebben als eerste doorgevoerd dat we onze inkopen doen bij onze sponsors. Het lijkt heel logisch, maar dat was het toen niet.” De goede uitstraling van de club is cruciaal, zegt Lammertse. “Spirit leeft in het dorp. Dat zien sponsors ook.”

Hij vertelt over één van de hoofdsponsors die zich spontaan meldde. “We kregen nieuwe buren en ik dacht dat het wel goed zou zijn om even langs te gaan want op zaterdag is er in de wijk regelmatig overlast vanwege de drukte op ons sportpark. Die meneer bleek een eigen bedrijf te hebben. Hij vond die reuring op zaterdag juist geweldig. Hij wilde graag ook sponsor worden.” Op het hoofdveld is nauwelijks meer plek voor een reclamebord. “Natuurlijk wel”, zegt Lammertse, die met zijn Spirit-team nooit verlegen zit om een creatieve blik. “Er kan nog een rij bij, al moet je wel eerst een investering doen voor het staalwerk.”

Spirit heeft andere plannen. “We zijn bezig om veld 2 te exploiteren als het veld van de vrouwen en meisjes. Daar zoeken we ook sponsors bij. Daar hebben we nog ruimte zat.” En dan is er nog het ‘heilige’ Spirit-tenue. Vier sponsors zijn er te vinden op het shirt en broekje. Lammertse denkt dat er nog wel plaats is voor twee meer. “Op het broekje links is nóg plek… weet je, genoeg ideeën. Alles staat en valt bij een actieve sponsorcommissie. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat we die hebben.”

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Spirit voor meer informatie over de club.