Monica en Elly kleden heel DCV aan

0
538
dcv-monica-elly

De commissiekamer van DCV is op zaterdag nog ‘ouderwets’ druk. Trainers, leiders en scheidsrechters zorgen voor een zoete inval. Ze treffen er altijd de lachende gezichten van Monica Snoei en haar moeder Elly Mostert aan.

Wie binnentreedt in de gezellige commissiekamer heeft binnen een minuut een kop koffie voor zijn neus en het moet heel raar lopen als er geen zelfgebakken cake wordt aangeboden. Op de tweede zaterdag in maart is Elly Mostert (‘ik word  dit jaar 74’) helemaal los gegaan, want er liggen drie verschillende smaken cake op het presenteerblad. “Ik bak ze altijd vrijdag”, zegt ze, terwijl ze is rondgegaan met de schotel met haar baksels. “Heel soms, als ik geen tijd heb, koop ik koek. Ik zorg altijd voor wat lekkers.”

“De cake van mijn moeder is beroemd bij DCV”, vult Monica Snoei aan. “De trainers en leiders komen het graag halen. Het hoort erbij.”

Erbij horen doen Snoei en haar moeder ook al een tijd. Ze zijn altijd van de partij op zaterdagmorgen, meestal tot een uur of één. “Als het eerste speelt blijf ik meestal langer hangen”, zegt Snoei. Toen haar kinderen begonnen met voetballen was zij al snel te porren voor vrijwilligerswerk bij de club. Ze maakten jarenlang deel uit van de activiteitencommissie. “We organiseerden van alles, van bingo tot feesten en partijen.”

Inmiddels wordt in de commissiekamer een stapeltje kleren binnengebracht. “Oh, dat sorteren wij wel”, zegt Snoei. “Leg daar maar op de kast.” Snoei runt bij DCV al jaren de kledingshop en dat is geen baantje dat je even doet. “Ik heb jarenlang in een hoek van de kantine gezeten”, zegt ze. “In die periode is mijn moeder er ook bij gekomen.”

Haar moeder kwam op de koffie, maar ging meteen aan de slag met kleding vouwen en sorteren. Sindsdien heeft DCV een duo dat de kledingshop beheert. “Een paar jaar geleden zijn we hierheen verhuisd”, vertelt ze, terwijl ze in de rondte wijst. “We hebben het hier zelf ook een beetje opgeknapt. Met zijn tweeën hebben we de boel gesaust.”

Ron de Korte, coördinator van de wedstrijdsecretarissenploeg, knikt instemmend. “Monica en Elly zorgen hier voor de gezelligheid.” Af en toe loopt Snoei weg. “We zijn de trainers in het nieuw aan het aankleden. Ze moeten allemaal passen. Ze kunnen kiezen uit een dikke winterjas of een allwheaterjas.”

De kledingshop, zo weten Snoei en Mostert, draait zeven dagen per week door. Tussen moeder en dochter ligt een groot boek op tafel waarin alles gedocumenteerd is. “Alle leden krijgen een kledingpakket en ze betalen daarvoor vijftien euro borg. We houden dat goed bij”, legt Snoei uit. Aan het begin van dit seizoen moesten Snoei en haar moeder overuren maken, want alle teams moesten worden gehesen in nieuwe tenues, omdat de kledinglijn was vernieuwd. “We hebben eerst pasavonden georganiseerd. Alleen al met passen waren we twee weken bezig. Vervolgens was het bestellen, uitsorteren en uitdelen. Tijdens het seizoen kleden we vooral de nieuwe leden.”

Deze zaterdag is er genoeg tijd om gezellig bij te kletsen. “Het valt vandaag wel mee met de drukte. Volgens mij zijn er tien thuiswedstrijden bij de jeugd, normaal zijn dat er zestien, zeventien.”

Klik op DCV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DCV voor meer informatie over de club.