Van kampioen met Kloetinge5 naar basiskracht bij SSV’65

0
208
GVDB9070- VJBEVNJ2023

Vorig seizoen speelde Jasper Lindenbergh (24) nog met vrienden samen bij het vijfde elftal van v.v. Kloetinge. Hij maakte de overstap naar derdeklasser SSV’65 en heeft daar inmiddels een basisplaats veroverd in het elftal van trainer Rohan de Geus.

“Dat was wel iets wat ik vooraf niet direct had gedacht toen ik de overstap maakte. In de voorbereiding had ik wel het gevoel dat het lekker ging tijdens trainingen en oefenwedstrijden. Maar dat het zo snel zo lopen en ik na een aantal jaren op lager niveau vlot kon aanhaken, dat was ook voor mij verrassend.”

Lindenbergh begon ooit in de jeugd bij SSV’65, maar vertrok in de D-jeugd naar v.v. Kloetinge. Daar speelde hij in de resterende jeugdlichtingen tot hij uiteindelijk bij de A2 belandde. “Ik ging in die tijd studeren in Amsterdam en wist dat het voor mij dan niet meer mogelijk was om in een standaardelftal of een selectieteam terecht te komen. Samen met nog een aantal vrienden hebben we toen besloten om in een studententeam te gaan spelen bij Kloetinge. Dat werd in eerste instantie Kloetinge6, waarmee we kampioen werden. Daarna gingen we spelen als Kloetinge5, waarmee we ook vorig seizoen opnieuw de titel wisten te veroveren.”

Het was voor een aantal jongens in het elftal tegelijkertijd ook een reden om na een aantal seizoenen op lager niveau te hebben gespeeld, ermee te stoppen. Omdat we in de competitie ook tegen het tweede elftal van SSV’65 moesten spelen ben ik weer ‘op de radar’ gekomen. Mijn vader speelt er nog altijd in de 45+ en daar trainde ik eens een keertje mee. Ik had sowieso plannen om weer vanuit Amsterdam naar Zeeland te verhuizen, want mijn studie zat erop en ik wilde hier terug gaan wonen en werk zoeken. Daarop vroeg voorzitter Tim Joosse mij of het me niet leuk zou lijken om terug te komen voetballen bij SSV, in eerste instantie om dan aan te sluiten bij het tweede. Dat leek me wel wat en zodoende ben ik teruggekeerd.”

Toen Lindenbergh hoorde de eerste selectie wat aanvallende versterkingen zocht, zeker na de degradatie naar de derde klasse, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb met het eerste meegetraind. Dat beviel goed en ook de trainer zag wel de potentie. Dus zodoende ging het snel en ben ik niet bij het tweede maar bij de eerste selectie aangesloten. Dat was in het begin voor conditioneel enorm aanpoten, maar voetballend had ik het gevoel wel het niveau aan te kunnen. Het duurde even, want de eerste competitiewedstrijd begon ik nog op de bank. Daarna kreeg ik steeds meer minuten en inmiddels sta ik de laatste weken in de basisformatie dus daar ben ik wel enorm blij mee.”

In de derde klasse wil SSV’5 proberen om sowieso te handhaven, het liefst rechtstreeks. Maar ook de linksbenige aanvaller ziet dat bij momenten de prestaties van het elftal nog te wisselvallig zijn. “Als we achter komen, dan sluipt soms de angst erin en dan wordt het moeilijk. We moeten durven voetballen, want de kwaliteit is er zeker. Voor mezelf ben ik allang blij dat ik veel minuten mag maken en nu in de basis speel. Dat had ik vooraf niet verwacht toen ik hier begon, maar ik wil er alles aan doen om dat zo lang mogelijk vol te houden. Ik voel me steeds beter en sterker worden. Het enige wat ontbreekt is een paar doelpunten, dat zou pas écht lekker zijn.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Kloetinge
Klik hier voor meer informatie over VV Kloetinge