Van de Woestijne gunt medespelers derde divisie

0
93

Hoofdklasser Goes heeft promotie naar de derde divisie in eigen hand. Donderdag eindigde het heenduel in 2-2. Zondag is de return in Groningen. Yannick van de Woestijne (23) vertolkte vrijwel het gehele seizoen een bijrol, maar lijkt uitgerekend in de nacompetitie zijn kans te grijpen.

 De één z’n dood is een ander z’n brood. Het is een bekende uitdrukking. Ook in de voetballerij geldt deze wet. In het heenduel met Be Quick 1887 stuurde Goes-trainer Rogier Veenstra donderdagavond Yannick van de Woestijne en Rick de Punder de wei in. Beiden waren dit seizoen niet onomstreden, maar konden terugkijken op een prima wedstrijd. ‘’Rick de Punder heeft maanden niet gespeeld, Yannick van de Woestijne: zó weinig gespeeld. Dan kan ik alleen maar trots zijn’’, toonde Veenstra zich na afloop content.

Even later meldde ook Van de Woestijne zich, moe maar voldaan. ‘’Ik vond het heel leuk’’, glunderde de middenvelder. ‘’Ik sta al een tijdje aan de kant en elke voetballer wil gewoon voetballen. Ik ben heel blij dat ik bijna negentig minuten heb mogen spelen.’’ In de 85steminuut werd Van de Woestijne afgelost door Thijs Rentier. ‘’Ik was kapot, kon niet meer. Ik had bijna overal kramp’’, verklaarde hij zijn wissel. Van de Woestijne kwam afgelopen zomer over van zondag-tweedeklasser Zeelandia Middelburg. ‘’In de eerste seizoenshelft durfde ik weinig ballen te vragen’’, aldus de 23-jarige rechtspoot. ‘’Ik vond andere spelers gewoon beter. Ik denk dat ik me in de tweede helft van het seizoen goed heb ontwikkeld, snel leren handelen. Dat resulteerde in meer speelminuten.’’

Zondag kan Van de Woestijne met Goes promoveren naar de derde divisie. ‘’Geweldig, man’’, blikte hij alvast vooruit. ‘’We moeten alles op alles zetten en ons eigen spel spelen. Als we lekker tikken, moet het wel lukken. Ik schat onze kansen hoog in.’’ Voor Van de Woestijne wordt het zijn laatste wedstrijd in het rood-witte tricot van Goes. Hij gaat zijn medespelers missen. ‘’Het zijn vrienden van me geworden’’, aldus de middenvelder. ‘’Ik ga sowieso kijken. Op zaterdag bij De Meeuwen voetballen, op zondag lekker bij deze gasten kijken. Ik wil ze volgend jaar in de derde divisie zien spelen. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad hier, hoor.’’