Einde seizoen voor Hellevoetsluis

0
111

Van de 3 wedstrijden die Hellevoetsluis deze competitie speelde tegen Sparta, was dit uiteindelijk de beste van de kant van de Hellevoeters. Waar het eerder echter 2x won, stond het nu met lege handen. Door een onnodige en onverdiende 2-1 nederlaag zit het seizoen er voor Hellevoetsluis op en plaatste Sparta zich voor de finale voor promotie naar de 1steklasse.

Op het gezellig drukke Sportpark Nieuw-Terbregge, waar het publiek van Hellevoetsluis in aantal duidelijk de overhand had, begon de wedstrijd, nadat de opkomst met veel vuurwerk en fakkels gepaard ging, met een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs op 82-jarige leeftijd overleden oer-Spartaan Tinus Bosselaar. Evenals in de eerdere wedstrijd op Nieuw-Terbregge begon Hellevoetsluis voortvarend en kwam Sparta nauwelijks aan de bal. Waar het overwicht toen 20 minuten duurde, Hellevoetsluis legio kansen kreeg en op dat moment al met 0-1 leidde, duurde het overwicht nu zelfs nog iets langer, maar kreeg het amper kansen en was de stand nog altijd 0-0. Sterker nog, als Sparta bij uitbraken iets scherper voor het doel was geweest, waren de rollen dit keer qua score omgedraaid geweest. Dat doelpunt kwam er voor Sparta uiteindelijk toch. Nadat eerder al een levensgrote kopkans was gemist, kreeg de Hellevoetse defensie de bal uit de daaropvolgende scrimmage niet weg en belandde de bal via een vreemde carambole over doelman Ribaric in het doel (1-0). Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het Sparta dat beter begon en de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium had kunnen beslissen. De paal en doelman Ribaric stonden echter de 2-0 in de weg, zodat Hellevoetsluis in de wedstrijd bleef. Vanaf minuut 60 was het dan ook vooral Hellevoetsluis dat weer het balbezit had en het verleidde trainer Edwin de Koning tot een dubbele aanvallende wissel. De creatievelingen Joey Salij (vorige week als invaller nog beslissend tegen UVS) en Ken Luyendijk (maker van de winnende treffer in de vorige editie tegen Sparta) gingen de flanken bezetten en Davy Mierop en Victor Hartog speelden dicht bij elkaar in het centrum. Al in de 70eminuut had dit het gewenste effect, want Joey Salij gaf op de rechterflank met een weergaloze panna zijn tegenstander het nakijken en de van links naar binnen gekomen Ken Luyendijk tikte de voorzet met een fluwelen touch in de dak van het doel (1-1). Sparta was rijp voor de sloop en Hellevoetsluis wilde de wedstrijd nog voor de rust beslissen. De grootste kans was daarbij voor Davy Mierop, toen de keeper volledig mistastte bij een scherpe voorzet van Onur Furuncu, maar Mierop, die sowieso erg ongelukkig speelde, raakte de bal volledig verkeerd. De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen, maar duur balverlies van aanvoerder Frenk van Gelderen leidde in de 87eminuut een gevaarlijke Spartaanse aanval in. De eerste inzet belandde nog via de handen van Ribaric op de paal, de rebound werd ook gekeerd, maar de daaropvolgende poging was wel raak (2-1). Met de moed der wanhoop zocht Hellevoetsluis in de laatste minuten het hoofd van de boomlange invaller Remon Haze en hoewel hij de meeste van zijn kopduels won, wisten zijn collega’s daar niet meer van te profiteren.

Sparta plaatste zich daarmee voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1steklasse, waarin zal moeten worden afgerekend met Honselersdijk, dat met maar liefst 7-0 De Valken wist te verslaan. Voor Hellevoetsluis rest er niets anders dan terug te kijken op een fantastisch seizoen, waarin het geruime tijd bovenaan stond en uiteindelijk op doelsaldo de titel miste. Volgend seizoen zal het met een aantal versterkingen opnieuw een poging doen om, in het jaar van het 100-jarig bestaan, voor het eerst in de historie de 1steklasse te bereiken.