Marik Waterman is gelukkig aan ‘de overkant’

0
121

Zondag-derdeklasser Philippine is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg draait bovenin mee en doet nog volop mee in de strijd om promotie. Eén van de dragende spelers is Marik Waterman. “We gaan voor promotie.”

De inmiddels 31-jarige centrale verdediger is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Philippine en heeft het uitstekend naar zijn zin. “Bij Philippine is er een goede balans tussen de wil om te winnen en plezier. De vereniging doet veel voor haar leden en dat merk je door de activiteiten die de club organiseert. Wij worden overal bij betrokken. Daarnaast heeft de vereniging een mooie samenwerking met Hoek. Verschillende jeugdelftallen spelen onder de naam HPC’16. Met regelmaat trainen er jeugdspelers mee met ons.”

Waterman speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan voor RCS en maakte drie seizoenen geleden de overstap naar Jong Ambon. Na één seizoen koos de centrale verdediger voor een avontuur in Zeeuws-Vlaanderen. “Dennis de Nooijer, destijds de trainer van Philippine, heeft mij benaderd om hier te komen voetballen. Dennis kende ik al van mijn tijd bij RCS. Ondanks een zeer gezellig seizoen bij Jong Ambon miste ik toch een bepaalde strijd en winnaarsmentaliteit. Bovendien kreeg ik op hetzelfde moment werk in Terneuzen. Na een goed gesprek met Dennis en het bestuur van Philippine besloot ik meer minuten aan ‘de overkant’ te gaan maken en werk en voetbal daar te combineren.”
De centrale verdediger is niet de enige selectiespeler, die de reis door de tunnel maakt. “Ik rijd samen met de andere Walchenaren Steven Visser en doelman Bas Rijkeboer. Wij worden intern ook wel de “tunnelboys” genoemd.

Bij Philippine behoort de ervaren verdediger inmiddels tot één van de steunpilaren van het elftal. Volgens de verdediger is er vooral een goede diversiteit binnen de selectie. “We hebben een uitstekende mix van jong en oud, snelheid, ervaring en andere individuele kwaliteiten. Bepaalde spelers kunnen ook op meerdere posities uit de voeten. Daarnaast hebben wij de nodige stootkracht, doorzettingsvermogen en conditioneel is iedereen op peil.”

Net voor de winterstop versterkte Philippine zich met Robin Praet. Volgens de 31-jarige Waterman is de komst van de aanvaller een uitstekende zet geweest. “Robin is sinds december betrokken bij de selectie en heel belangrijk geweest. Hij heeft veel ervaring, scorend vermogen en is balvast.”

Of de komst van Praet en het sterke collectief genoeg is voor promotie, is nog maar de vraag. “We moeten meer rust in ons spel creëren, sneller scoren en daarmee een wedstrijd eerder beslissen. En we hebben van de teams boven ons bijna alles verloren”, aldus Waterman.