Goes geeft zich niet zomaar gewonnen

De derde divisie lonkt voor Goes. Op eigen veld toonde de Bevelandse hoofdklasser donderdagavond veerkracht tegen Be Quick 1887; het werd 2-2 op sportpark Het Schenge.

Het is donderdagavond, kwart voor tien. Met een brede glimlach betreedt Goes-trainer Rogier Veenstra de gang bij de kleedkamers. ‘’Ik denk dat we met heel veel vertrouwen richting zondag gaan’’, zegt hij tevreden. Veenstra is sowieso een rustig persoon. Ook na een nederlaag analyseert hij rationeel. Dit keer is zijn keurkorps echter als morele winnaar uit de strijd gekomen. Halverwege leidden de Groningers namelijk met 2-0. Wat zei Veenstra in de rust? ‘’Koppie erbij houden en voetballen’’, aldus de 30-jarige coach na afloop. ‘’Voetballen, voetballen, voetballen; dat kunnen we als geen ander. Ik denk dat de tegenstander banger voor ons is, dan wij voor hen. Dat is het mentale stukje winst dat wij hebben geboekt.’’

Ietwat gelukkig kwam Goes terug in de wedstrijd. Be Quick-goalie Robert Smit dacht de bal ongehinderd uit te kunnen rollen, maar Erwin Franse stak daar letterlijk een stokje voor. Hij onderschepte de bal, kapte naar zijn rechterbeen en zette de 1-2 op het scorebord. ‘’Het was een beetje zoals Karius in de Champions League-finale’’, zegt Goes-doelman Brian Meulmeester over het knullige moment van zijn collega aan de andere kant. Goes bleef na de aansluitingstreffer zijn eigen spel spelen en ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk tien minuten voor tijd, toen centrumverdediger Sherief Tawfik vanaf elf meter koel bleef.

Veenstra koestert na afloop de puntendeling. ‘’Ik zie gewoon heel veel dingen terug waar we het hele seizoen op hebben getraind. Complimenten, alleen maar.’’ Goes speelde voor de eerste keer dit seizoen in een 4-4-2-systeem. Niet uit weelde overigens. Francis Kabwe Manengela kampt met een achillespeesblessure, Ray Kroon is op vakantie en Remon de Vlieger heeft last van zijn lies. Desondanks is Veenstra zeer te spreken over het optreden van hun vervangers. ‘’Rick de Punder heeft maanden niet gespeeld, Yannick van de Woestijne: zó weinig gespeeld. Dan kan ik alleen maar trots zijn.’’

De vele pijntjes en kwetsuren zijn het logische gevolg van een lang seizoen, dat in de nacompetitie zijn tol lijkt te eisen. Be Quick 1887 speelde ook nog eens zeer fysiek voetbal. ‘’Maar ik vind dat wij wel even een signaal hebben afgegeven’’, countert Veenstra. ‘’We moeten herstellen, een lange reis maken, maar ik heb er vertrouwen in.’’ Zondag vertrekken de rood-witten om 08:00 uur naar het hoge noorden. Promotie zou de absolute bekroning zijn op een – nu al – fenomenaal seizoen.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

CION heeft deze zomer de handen vol

Voor CION wordt het een zomer zonder vakantie. De bal mag dan even niet rollen, de club staat voor...

Dubbele schaar bij meisjesdag MVV’27

MVV’27 voert de meidenjacht op. De club hield onlangs de eerste meisjesdag ooit met als doel Maaslandse meisjes te...

RKC Waalwijk verrast dit seizoen vriend en vijand

Qua begroting zou RKC Waalwijk in de kelder van de eredivisie moeten bungelen, maar de Brabantse profclub streed dit...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.