Unitas’30 jo10-2 wint net van RKVV Jeka jo10-2

0
113

De competitie kreeg vandaag een start met een duel tussen de jo10-2’s van Unitas’30 en RKVV Jeka. Na twee nederlagen in de voorbereiding was het de taak om wel met een overwinning te starten in de competitie. Het veld hoefde niet gesproeid te worden want het regende in Etten-Leur paar uur voor de wedstrijd. Het bleef gelukkig droog waardoor de paraplu in de auto’s kon blijven. Aanvoerder Siem wisselde een vaantje uit en zo kon de wedstrijd beginnen.

banner_koningsport_small_VJ

Unitas’30 koos voor een andere tactiek. Finn, Devran en Tobias kregen meer verdedigende rol zodat de vrije man achterin Siem een positie opschoof naar het middenveld. Flamboyante buitenspeler Coert zette een sterke aanval op aan de linkerkant en schoot hard voorlangs.Jesper kon net niet zijn voet zetten tegen de bal. Achterin was Finn de opvallende man. Steeds greep de gretige verdediger op het juiste moment in. Tobias kreeg de kans om door het midden een aanval op te zetten en kreeg de bal nog bij goalgetter Jesper maar zijn poging werd goed gered door de goalie van Jeka. Keeper Yessin kwam op tijd uit waardoor hij zijn goal klein maakte en een doelpunt voorkwam. Het waren toch de gasten uit Breda die de score opende.0-1. Binck die nog op tijd hersteld was van een blessure zorgde voor meer dreiging aan de rechterkant. Een knappe voorzet van Binck werd netjes afgemaakt door Jesper.1-1. Een mooie solo werd goed afgemaakt van Jeka. 1-2. Finn die achterin geen stukje ruimte gaf aan de tegenstander raakte de tegenstander en kwam op de bon bij de scheidsrechter. Siem kreeg de bal goed in de loop mee van Tobias die de 2-2 op zijn rekening nam. De aanvoerder schoot van ver waar de tegenstander niet erbij kon.

De tweede helft begon Jeka sterker. Yessin kwam goed uit en trapte de bal op tijd weg. Ook Tobias kwam op de bon. Hij voorkwam een tegendoelpunt door een tactische overtreding. Unitas’30 nam de leiding met een doelpunt van Tobias. 3-2. Al snel viel de gelijkmaker.3-3. Coert zag dat de keeper stukje uit zijn goal stond en schoot vanaf het middenveld de 4-3 binnen. Van iets dichter bij werd op de lat gemikt door Coert. Jeka gaf niet op en kwam 5 minuten voor einde op gelijke hoogte.4-4. Jesper moedigde zijn medespelers aan om nog alles te geven. De linkspoot kapte mooi zijn tegenstander weg en schoot de bal in de kruising..5-4 stond op het scoreboard. De toeschouwers hebben weer een wereldgoal mogen bewonderen. De eerste drie punten zijn binnen en volgende week staat het uitduel tegen The Gunners op het programma!

 

klik hier voor meer artikelen over Unitas’30 en hier voor meer informatie over Unitas’30.