Onder de lat met Max van Herk van FC Dordrecht

Max van Herk (21) Speelde heel zijn leven voor V.V Spirit en heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar de prof tak van FC Dordrecht, hier gaat Max zich verder ontwikkelen in het derde jaar van zijn senioren carrière. Op zijn vierde is Max al begonnen met voetballen bij V.V. Spirit, waar hij daar op negentienjarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal.

Max is gaan keepen om een hele simpele reden, “ik vond het gewoon heel leuk alleen had ons team toen al een keeper en stond ik daardoor dus nog in het veld. Toen onze toenmalige keeper stopte, kon ik het gelukkig overnemen wat direct resulteerde in een uitnodiging van Excelsior”.

De voorbereiding is al een tijdje bezig voor van Herk, “Ik denk dat ik kan zeggen dat ik een beetje stroef ben begonnen aan het seizoen. Ik moest een beetje wennen aan de intensiteit en aan het niveauverschil. Ik heb mezelf gelukkig goed kunnen herpakken en ik heb vervolgens weer mijn niveau kunnen halen wat toch een prettig gevoel geeft. Dus kan ik wel stellen dat ik tot nu toe tevreden ben met hoe het gaat”.

Als ik Max naar zijn kwaliteiten vraag dan is hij hier snel over uit. “Ik denk dat ik met hoge ballen en het lezen van het spel wel het beste uit de bus zou komen. Meestal zie ik snel welke ballen gegeven worden en kan ik hierdoor alert reageren. Tevens ben ik verbaal ook wel sterk alleen is het op dit niveau iets lastiger, omdat er meer dingen van je gevraagd worden”.

De stelling ‘keepers zijn gek’ vind Max altijd een beetje lachwekkend. “Ik vind het namelijk een onjuiste stelling. Keepers zijn individuen binnen een voetbalteam, zij doen hun eigen warming-up, ze hebben andere trainingen en andere regels, etc. Keepers zijn zeker anders dan de rest van het team, maar ik denk niet dat je gek moet zijn om keeper te zijn. Ik ben ook geen bijgelovig type dus heb ik verder geen vaste rituelen. Ik doe wel iedere wedstrijd dezelfde warming-up, maar ik kan niet echt spreken van rituelen”.

Een ambitieuze van Herk spreekt vervolgens ook een mooi toekomst plan uit: “Ik hoop dat ik het betaalde voetbal via FC Dordrecht kan bereiken om vervolgens wellicht mooie stappen te maken. Het belangrijkste vind ik toch wel dat ik plezier houd in het voetbal dan speel ik namelijk op mijn best”.

Klik hier voor meer artikelen over FC Dordrecht
Klik hier voor meer informatie over FC Dordrecht

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.