Unieke samenwerking tussen Nieuwkuijk en Fysio van Bommel

0
150
7_Nieuwkuijk_Samenwerking_eigenfoto

Voetbalvereniging Nieuwkuijk en Fysiotherapie van Bommel hebben de handen ineengeslagen om een bijzonder samenwerkingsconcept te creëren. Nieuwkuijk-voorzitter Eduard Figee en Fysio van Bommel-eigenaar Wouter de Bonth vertellen hoe de samenwerking niet alleen uniek is binnen het amateurvoetbal, maar ook een positieve impact heeft op de gezondheid en vitaliteit van de spelers.

Niet 100% fitte spelers, blessures, lange recuperatietijden en slechte condities van selectiespelers. Allemaal factoren waardoor een voetbalvereniging op een haar na het kampioenschap mist loopt of waardoor het voetbalseizoen zelfs in een fiasco kan eindigen. Nieuwkuijk heeft daar voorlopig geen last meer van. Althans, het maakt de kans op blessures kleiner en de kwaliteit van herstel beter. Dat alles komt door de belangrijke samenwerking die is aangegaan met Fysio van Bommel.

Voor een dorpsclub in de derde klasse is de samenwerking met Fysio van Bommel een opvallend voorbeeld van hoe professionele sportmedische begeleiding en een gezellige, laagdrempelige sfeer hand in hand kunnen gaan. Waar de meeste amateurverenigingen goedwillende sportmasseurs, enkele gewichten en wat balansballen bevatten, pakt Nieuwkuijk het sinds de samenwerking met de fysio waanzinnig professioneel aan.

VV Nieuwkuijk zet zich in voor optimale sportmedische begeleiding en heeft daarom een nauwe samenwerking met Fysiotherapie van Bommel opgezet. Sportfysiotherapeuten Nienke Somers en Annelies van Kleef spelen hierbij een cruciale rol. Ze zijn betrokken bij preventie, voorlichting en advies voor de leden die sporten. De samenwerking is recent verlengd en geïntensiveerd, wat heeft geresulteerd in de realisatie van een trainingscomplex op het sportpark.

Uniek concept

Wouter de Bonth, eigenaar van Fysio van Bommel, is enthousiast over de ontwikkelingen: ‘’Nieuwkuijk is een prettige club om mee samen te werken en biedt ons de mogelijkheid om deze groei samen door te maken. Onze visies komen overeen waarin presteren met plezier belangrijke factoren zijn. We hebben samen een uniek concept bedacht binnen het amateurvoetbal om te werken aan gezondheid en vitaliteit binnen de vereniging.’’

Volgens De Bonth is de samenwerking een geweldige ‘win-win situatie’. ‘’Wij sponsoren de vereniging door haar de voorzien van de beste therapeuten en middelen om zo goed mogelijk te presteren. Nieuwkuijk vergroot op deze manier onze naamsbekendheid. Iedereen uit het dorp weet dat als ze fysieke klachten ervaren, dat ze bij Fysio van Bommel op het juiste adres zijn,’’ aldus de fysio-eigenaar.

120% fit

Eduard Figee, voorzitter van VV Nieuwkuijk, benadrukt het belang van een fittere selectie voor een succesvol voetbalseizoen. ‘’We draaien met ons 1e en 2e elftal nu lekker mee en hopen dat na de winterstop door te zetten. Daarin investeren we samen met Fysio van Bommel, zowel in professionele begeleiding als in revalidatiemiddelen,’’ aldus Figee. De samenwerking gaat verder dan alleen de behandeling van blessures. Annelies en Nienke verzorgen de selectiespelers op dinsdag en donderdag, voorafgaand aan de training om goed met de groep mee te kunnen doen. Ook langdurig geblesseerde spelers worden tijdens de training apart begeleid. Hierdoor blijven ze betrokken bij de vereniging en het team. ‘’Het is belangrijk dat ook onze geblesseerde spelers in beeld zijn op ons sportpark en op die manier ook écht betrokken blijven bij de selectie,’’ benadrukt de Nieuwkuijk-voorzitter.

Beide partijen hebben fors geïnvesteerd in de samenwerking. Er is een speciale fysioruimte gecreëerd op het sportpark, waar spelers kunnen revalideren en waar preventieve maatregelen worden genomen om de fysieke belastbaarheid te vergroten. Deze investeringen hebben niet alleen geleid tot een merkbare afname van blessures, maar ook tot een fitte selectie die momenteel bovenaan staat in de competitie. ‘’We willen ervoor zorgen dat onze spelers niet 100%, maar 120% fit zijn,’’ zegt Figee.

Klik op VV Nieuwkuijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Nieuwkuijk voor meer informatie over de club.