WIK’57 hoort volgens doelman Lorenzo Wijers in de top-vier thuis

0
192
IMG_2023

Bij de eerste zes eindigen, dat is het enige wat telt voor WIK’57 uit Kerkwerve. Doelman Lorenzo Wijers ziet dit als een haalbare kaart en misschien zit er nog wel wat meer in de tank. ‘Kijkend naar onze selectie dan vind ik dat we misschien wel in de top-vier thuishoren.’

Een gedurfde uitspraak, zeker gekeken naar de eindklasseringen van de vierdeklasser de afgelopen tien jaar. Nooit eerder eindigde de ploeg hoger dan zevende. “Misschien wel, maar we hebben een goede selectie, met een mix van ervaren jongens en wat jongere gasten. We spelen vrij behoorlijk voetbal en scoren veel. Nu staan we zesde en dus op een ‘veilige’ plek. Ik heb er vertrouwen in dat we op het eind van de rit hier ook kunnen uitkomen.”

Wijers is bezig aan zijn zesde seizoen bij WIK’57, nadat hij een paar seizoenen was gestopt met voetballen. “Nadat ik vanuit SKNWK in de C’tjes overstapte naar Zierikzee/MZC’11 raakte ik bij die laatste club in de A-jeugd het plezier in het spelletje kwijt. Ik stopte en uiteindelijk ben ik benaderd door wat gasten die hier speelden. Ik ben toen gaan meetrainen en dat is me goed bevallen. Ik kon toen ook op een perfecte manier na drie jaar niet voetballen geleidelijk aan wennen aan de senioren en ben toen weer begonnen. Robin Dekker was vaste keeper en die vertrok, dus zodoende ben ik onder de lat terecht gekomen bij WIK’57 en er sindsdien niet meer weggeweest.”

Inmiddels is Robin Dekker weer teruggekeerd van ZSC’62 en beschikt trainer Steven Seedo over twee ervaren doelmannen. Wijers wist de concurrentiestrijd in zijn voordeel te beslechten en is daar enorm blij mee. “Dat is altijd afwachten. Je krijgt er een geduchte concurrent bij en er komt een nieuwe trainer. Dan begint iedereen op nul en is het afwachten, het houd je ook scherp, want er is iemand die ook graag wil keepen achter je. Ik ben blij dat ik de trainer wist te overtuigen en dat ik wekelijks vol aan de bak mag. Het is wel prettig ook om wekelijks het maximale uit mezelf te halen, want ondanks mijn achtentwintig jaar denk ik dat er op veel vlakken nog altijd verbetering mogelijk is. Daar werk ik vol overgave tijdens de intensieve keeperstrainingen met Kees Verwest elke week hard aan. Ik geniet ervan om daar dan helemaal kapot te gaan.”

Minder wisselvallig en meer stabiel qua prestaties. Zo ziet Wijers de ontwikkeling van zijn ploeg verder verbeteren. “We presteren een stuk constanter en dat is handig, zeker als je dit seizoen niet teveel punten kan en mag verspelen. Als we dat vasthouden, dan zie ik het ons zeker redden

Klik op sv WIK’57 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sv WIK’57 voor meer informatie over de club.