Michiel Theijssen hoopt ook komend seizoen vierde klasse te spelen

0
237
GVDB5087- VJBEVNJ2023

In Brabant speelde Michiel Theijssen samen met zijn broer Jerome in de jeugd van derde divisionist UDI’19. Na hun verhuizing richting Zeeland kwamen de broers eerder uit voor MZC’11. Momenteel probeert (en hoopt) verdediger Michiel met Brouwerhaven de versterkte degradatie te ontlopen in de 4e Klasse C.

“Of dat ons ook gaat lukken dat valt nog te bezien. Het gat met de veilige zesde plek is al best een aantal punten en we hebben het gewoon enorm lastig. De tegenstand is sterker geworden, terwijl wij met het vertrek van Martijn Dalebout naar MZC’11 toch een flink aantal ‘zekere’ doelpunten hebben ingeleverd. Dat is voor een kleine vereniging zoals ‘Brouw’ gewoon enorm lastig op te vangen. We voetballen bij vlagen niet onaardig, maar missen nu een echte killer voor het doel die ze erin schiet. En dan weet je dat je het in ons geval lastig krijgt en dat blijkt ook.”

De vleugelverdediger moest destijds toen ze van Brabant naar Zeeland verhuisden in heel veel facetten danig omschakelen. Het gezin was werkzaam in de supermarktbranche, maar sinds een aantal jaren werkt Michiel samen met broer Jerome en beide ouders in Renesse bij Hotel De Zeeuwse Stromen. “Dat is best pittig en valt niet altijd goed te combineren met voetballen, al ga ik minstens één keer week sowieso trainen en de wedstrijden zijn we altijd van de partij. Ik merk het soms wel en het is passen en meten, want op zaterdagen ga ik na de wedstrijd direct door om te werken. Toch wint het plezier in het spelletje en het genieten van het groepsgebeuren het nog altijd bij mij.”

Op het veld is Theijssen, die zich typeert als een opkomend, aanvallend back met een soms opvlammend temperament, altijd in de weer om zijn medespelers mee te slepen en sturen. “We hebben een heel jonge en soms nog onervaren groep met spelers tussen de achttien en vierentwintig jaar. Dat breekt soms op als je tegen wat oudere, meer ervaren tegenstanders komt te spelen. Die zijn net was slimmer en kunnen soms bij momenten net wel dat resultaat over de streep trekken. Dat ontbeert ons vaak en dan loop je meestal achter de feiten aan jammer genoeg.”

Het maakt dat men bij Brouwershaven flink aan de bak zal moeten om in de rest van de wedstrijden voldoende punten bijeen te voetballen en te overleven op dit niveau. “Voor mezelf wil ik er alles aan doen om met Brouwershaven vierdeklasser te blijven. Want dit is wel een niveau wat bij me past. Er was in het verleden al van een aantal clubs interesse, maar ben er toen nooit op ingegaan. We hebben voorlopig nog volop kansen om erin te blijven, maar dan zullen we wel punten moeten gaan pakken. Anders wordt het een lastig verhaal…”

Klik hier voor meer informatie over ASV Brouwershaven
Lees hier meer artikelen over ASV Brouwershaven