Tussenpaus Hulsbosch wil opvolger Gouman eersteklasser nalaten

0
344
Ronald Hulschbos- VV Nieuw-Lekkerland

Nieuw-Lekkerland is in een heftige strijd verwikkeld om lijfsbehoud in de eerste klasse C. Om die strijd tot een succesvol einde te kunnen brengen, haalde ‘Lekkerland’ een oude bekende terug: Ronald Hulsbosch werd als opvolger van Bert Buizert aangesteld. Hij hoopt opvolger Fop Gouman een eersteklasser na te laten.

NIEUW-LEKKERLAND – Het kalenderjaar 2022 verliep voor Ronald Hulsbosch op een bijzondere manier. Van trainer in ruste werd hij tussenpaus bij twee clubs waar hij eerder in zijn loopbaan al werkzaam was geweest. In het eerste deel van het jaar ging hij aan de slag als interim – Joop Hiele was tussentijds verdwenen – bij Heinenoord , dat alle inspanningen ten spijt naar de tweede klasse afdaalde. En eind december was er opeens het verzoek van Nieuw-Lekkerland om – na de beslissing om afscheid te nemen van Bert Buizert – het seizoen af te maken.

,,Ik heb altijd gezegd dat ik naar Heinenoord en Nieuw-Lekkerland zou luisteren als ze mij nog nodig hebben. Vorig seizoen was dat het geval bij Heinenoord, waar het helaas niet gelukt is om die ploeg in acht weken nog in de eerste klasse te houden. Nu heb ik bij Nieuw-Lekkerland dezelfde opdracht gekregen, met als groot verschil dat ik meer tijd had en de groep al beter kende’’, gaf Hulsbosch, die als trainer ook werkzaam bij ’s-Gravendeel was, aan.

Stappen
De instapsituatie, met weer een ploeg die het gevecht aan moest gaan met het degradatiespook, was opnieuw lastig voor Hulsbosch. Maar omdat hij Nieuw-Lekkerland al aan het werk had gezien, was de inwerktijd relatief kort.  ,,Ik kende bijna alle spelers wel, maar met Niels Brekelmans, Terry van der Waal, Wim de Jong en Sjoerd Slob heb ik in mijn eerste periode al gewerkt’’, stelde de interim-trainer, die voor hij aantrad nog contact zocht met voorganger Bert Buizert.  

Na een aarzelende start zette Hulsbosch met Nieuw-Lekkerland in februari de eerste ferme stappen richting lijfsbehoud, met overwinningen op SVOD’22 en BVCB. Er wachten nog pittige weken, met op 1 april uiteraard dé regioclash met broeder in nood De Zwerver. Hulsbosch wil er alles aan doen om zijn opvolger Fop Gouman, die momenteel voor het vierde seizoen trainer is van tweedeklasser VVGZ uit Zwijndrecht, een eersteklasser na te laten. Met Gouman haalt Nieuw-Lekkerland een ervaren trainer, die in het verleden actief was bij Binnenmaas, Heerjansdam, Alblasserdam en ASWH (interim). Als speler kwam Gouman onder meer uit voor Achilles Veen en Roda Boys

Overigens heeft Hulsbosch al een voorschot op de toekomst genomen. Hij heeft al aangekondigd dat wat hem betreft er ooit nog eens een nieuwe termijn komt waarin hij training geeft bij ‘Lekkerland’: ,,Ik wil over vijftien jaar Nieuw-Lekkerland nog wel eens trainen. De zoons van de spelers die ik in mijn eerste periode heb getraind zijn namelijk nu al gek van voetbal.’’

Klik hier voor meer artikelen over Nieuw Lekkerland
Klik hier voor meer informatie over Nieuw Lekkerland