‘Het is mijn ambitie om bij een topclub te voetballen’

0
487
Fenne van Meeteren VV Hardinxveld

Fenne van Meeteren is voor dit interview samen met haar vader een half uur eerder naar het sportcomplex van voetbalvereniging Hardinxveld aan de vertrouwde Sluisweg gekomen. Met haar praten wij over haar passie voor het voetbal en filosoferen wij waar haar toekomst op dat gebied ligt. 

HARDINXVELD – De voetbalvelden van Hardinxveld vormen aan de oostzijde de grens met Hardinxveld-Giessendam, waar naast het voetbal vooral korfbal en op het hoogste niveau basketbal het sportleven bepalen. In het verleden werd sport door vrouwen en meisjes in Hardinxveld vooral bij de twee plaatselijke korfbalclubs Vriendenschaar en HKC gepraktiseerd. Met de entree van het vrouwenvoetbal ontstond ook het meisjesvoetbal. De 16-jarige Fenne van Meeteren traint en voetbalt met jongens in JO17-1. Dat maakt haar niveau beter. Opmerkelijk is dat zij op nummert ‘tien’ geposteerd staat. Dit is doorgaans de positie voor de spelverdeler, veelal voetballend de beste van het team. Fenne debuteerde vorige seizoen al in het eerste vrouwenteam van Hardinxveld. Tot corona ook Nederland in haar greep kreeg maakte zij deel uit van de KNVB-selectie Zuid-West-Nederland.

Vanuit de trainingssessies met de Oranjeselectie heeft zij wel wat contacten overgehouden. Zo is de Klaaswaalse voetbalvereniging SSS, dat met de vrouwen op goed niveau speelt, sterk geïnteresseerd in de talentvolle Hardinxveldse. ,,Om op topklasseniveau bij de vrouwen te spelen moet je zestien jaar zijn. Dat was ik destijds nog niet.” 

Complimenten
Fenne ging als jong meisje al met haar vier jaar oudere broer mee naar het voetbalveld. Zij was vijf jaar toen zij aansloot bij de F’jes, een jongensteam. ,,Het is leuk, want ik trek al tien jaar met die groep op. Begonnen als rechterverdediger, later centrale middenvelder en nu dus ‘op tien’ als aanvallende middenvelder. Fysiek en qua snelheid kan ik goed mee met de jongens. Ik ben op dit moment in de hoofdklasse het hoogst spelende meisje bij een jongensteam. Ik kies er bewust voor om bij de jongens te spelen. Daar gaat het sneller en zijn de duels steviger. Het verschil met meidenvoetbal op dat niveau is groot. Ik krijg steeds complimenten omdat ik mij als meisje op dit hoge niveau staande houd.” Zij combineert haar studie (havo-5) met voetballen. ,,Ik zit in mijn examenjaar en sta er heel goed voor. Het gaat dus naar wens. Als ik mijn diploma binnen heb ben ik van plan de studie voor fysiotherapie te gaan volgen.”

Zij wacht nog even af om van team of club te veranderen. ,,Ik ga natuurlijk eerst in gesprek met Hardinxveld om te kijken of de overstap naar het vrouwen 1-team een optie is. Een andere mogelijkheid is om nog een seizoen bij JO17-1 te blijven. Maar ik ben ambitieus en ben altijd op zoek naar teams die hogerop spelen. Sleeuwijk speelt eerste klasse en bijvoorbeeld Barendrecht is een optie.” De echte top in de regio, Feyenoord, Sparta en Excelsior, is verder weg. Fenne haalt even diep adem. ,,Daar moet je voor worden gescout. Het zou wel héél gaaf zijn, want het is tenslotte mijn ambitie om bij een topclub te voetballen. Elke dag op het veld staan.”

Klik op V.V. Hardinxveld voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Hardinxveld voor meer informatie over de club.