Multifunctionele Johan Woltman waardevol voor Hardinxveld

Hardinxveld is bezig aan een seizoen vol ups en downs. Goede en minder goede resultaten volgen elkaar op. Wat blijft is de ambitie om aan het einde van de rit een prijs mee te pakken, weet verdediger Johan Woltman.

HARDINXVELD – Zijn trainer Theo de Boon is uiterst tevreden met de ontwikkeling van de multifunctionele 26-jarige Woltman, een speler waar hij van op aan kan. Tot en met februari miste hij nog geen minuut speeltijd en is van aanvaller omgeturnd naar wingback. Als moderne verdediger is hij regelmatig goed voor een assist.

De Giessenburger maakte vijf jaar geleden de overstap van vierdeklasser Peursum naar Hardinxveld. ,,Het was in de periode dat vrienden van mij, zoals Niels Nomen en Wilmar van Bruggen, het hogerop gingen zoeken. Ik heb toen de keuze gemaakt om samen met Aron Eijkelboom naar Hardinxveld, dat toen tweedeklasser was, over te stappen en daar heb ik geen spijt van. Wij rijden met een groepje van vier, Robin en Sander de Boon, Aron Eijkelboom en ik naar de Sluisweg. Men noemt ons in Hardinxveld ‘de jongens van over het spoor’ omdat wij telkens de spoorweg over moeten steken.”

,,Dit seizoen staat er een goed team”, verzekert Woltman. ,,Wij begonnen met vier overwinningen. Waarom het soms niet lukt om steeds te winnen is voor ons ook een vraagteken. Hoewel de blessures van Robin de Kok, Aron Eijkelboom en Danny van den Bout ons niet hebben geholpen. Vooral Robin zijn wij door die knieblessure jammer genoeg lang kwijt. Zonde, hoor.” Wij spreken Woltman na de inmaakpartij tegen ASV Arkel. ,,Wij wonnen met 8-1 en speelden echt een heel goede wedstrijd.”

Vrije man
Terugkomend op de uitspraken van zijn trainer. ,,Ik ben inderdaad zelden geblesseerd en destijds bij Hardinxveld met Arjan de Vries als trainer, als linksbuiten binnengekomen. De volgende trainer, Richard den Ouden, posteerde mij aan de rechterkant. Toen de linksbackpositie vrijkwam ben ik daar terechtgekomen. Op die positie ben je nogal eens de vrije man en kan ik ook aanvallend mijn ding doen.”

Johan Woltman heeft de doelstelling voor Hardinxveld ondanks de wisselvallige resultaten, niet bij hoeven stellen. ,,Wij gaan nog altijd voor een periodetitel, want als ploeg horen wij toch echt bij de beste vijf in deze derde klasse.” Het is overigens de vraag of Hardinxveld nog op het eigen hoofveld gaat spelen. Na de winterstop werd het veld vrijwel onbespeelbaar door de grote hoeveelheid zand die erop is gestort. De Boon kiest daarom voor het kunstgrasveld, waar Hardinxveld voetballend, zoals ook tegen ASV Arkel, beter uit de voeten kan. Eind maart kan Hardinxveld aan de bak als het achtereenvolgens met De Alblas en Haastrecht te maken krijgt. Dan, met nog zes wedstrijden te gaan, weet het team waar het staat.

Klik op V.V. Hardinxveld voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Hardinxveld voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.