Tim van Dijken: FC Den Bosch of Tricht?

0
208

De familie Van Dijken en Tricht zijn onmiskenbaar aan elkaar verbonden. Op zaterdag staat het leven van de Van Dijkens volledig in het teken van het groen en wit. Tim van Dijken is de huidige afvaardiging namens de familie in de basiself van het vlaggenschip.

Tim van Dijken (17) staat te boek als een van de grootste talenten in de regio. FC Den Bosch liet hem de afgelopen maanden al meetrainen en hij krijgt binnenkort te horen of hij een plekje in de JO19-1 van de profclub van volgend seizoen mag invullen. Of hij daar dan ook daadwerkelijk voor gaat, weet hij nog niet. “Het was vroeger vooral een grote droom om profvoetballer te worden, nu twijfel ik. Ik heb het zó goed naar mijn zin bij Tricht, voetbal hier met mijn vrienden en begin het uitgaansleven nu ook te ontdekken. Bij FC Den Bosch zal ik zes keer per week moeten trainen en mijn vrienden minder zien, dat is toch lastig. En dan heb je nog steeds niet de zekerheid dat je het gaat redden.”

Zijn vader stond decennia geleden voor dezelfde keus en hij koos voor Tricht. “Hij adviseert me nu vooral naar mijn hart te luisteren, te doen waar ik het gelukkigst van word.”

ZENUWEN
Het is wel duidelijk: de liefde voor Tricht zit diep bij de Van Dijkens. Tims tweelingbroer Luke schurkt ook tegen het eerste aan, broertje Sam speelt in de E1 en opa Jan van Arkel is oud-voorzitter en nog steeds nauw betrokken bij de club. Het maakte de aanpassing voor Tim in het eerste elftal wat makkelijker, toen hij vorig seizoen debuteerde. “Veel jongens kenden mij al via mijn vader, hij is toch een beetje de trots van Tricht. Ze hebben me echt geholpen met mijn zenuwen.” En zijn familie stond langs de lijn om hem aan te moedigen.

Hij heeft dit seizoen een vaste plek in de basis gekregen, eerst als spits, later als aanvallende middenvelder. “Ik ben meer de man van de assist dan van het doelpunt, dus deze positie ligt mij ook beter.” Tricht streed in de tweede klasse een seizoen lang tegen degradatie, maar heeft uiteindelijk toch de verwachtingen overtroffen volgens Van Dijken. “We hebben een heel jong team, na vorig jaar zijn aardig wat ervaren spelers gestopt. De gemiddelde leeftijd is nu rond de 20 jaar, dus hadden we wel verwacht te degraderen. Maar als je ziet hoe wij dit seizoen spelen, dan was een plek in de middenmoot zelfs op z’n plaats geweest. Niemand had hierop gerekend.”

VERTREK
De toekomst ziet er rooskleurig uit. “Deze groep is nog zo jong en heeft nog zo lang de tijd om te groeien. Daarnaast lijkt het erop dat niemand stopt of weggaat”, zegt Van Dijken, waarbij hij zijn eigen mogelijke vertrek vergeet. “Maar daar moet ik echt nog eens goed over nadenken, ik geniet ontzettend van het spelen.

Foto: Ab Donker
bij Tricht.”