‘Ik kijk met andere ogen naar Vriendenschaar’

Bianca Copier en haar gezin wonen aan de andere kant van Culemborg, maar voelen zich toch helemaal thuis bij Vriendenschaar. Dochter Danique voetbalt in dames 1, man Dik heeft ook gevoetbald in het zwart-blauw en Bianca zit sinds halverwege dit seizoen in het bestuur. Ze hoopt met een frisse blik de voetbalvereniging verder te helpen.

Bianca Copier (48) geeft eerlijk toe dat ze minder begaan is met de club dan sommige andere vrijwilligers. “Er lopen bij Vriendenschaar wat vaste gezichten rond, die echt alles doen voor de club. Ze steken daar zo veel tijd in, hebben echt een hart voor Vriendenschaar. Ik hoor niet bij die harde kern, maar veel van die mensen zitten wel in mijn vriendenclub. En dat werkt toch aanstekelijk.”

ANDERE OGEN
Het gesprek ging de afgelopen jaren dan ook vaak over Vriendenschaar, het wel en wee van de club en Copier merkte dat zij vaak met andere ogen tegen bepaalde zaken aankeek. Eigenlijk was het dan ook helemaal niet zo gek dat voorzitter Huub van Oorschot haar vroeg voor het bestuur.

“Ik ben altijd op de achtergrond betrokken geweest, maar nooit als vrijwilliger. Toen Huub me vroeg, heb ik er even over nagedacht en ben ik een tijdje mee gaan lopen. Ik vond het eigenlijk wel heel leuk. Ik kan met mijn juridische achtergrond best wat bijdragen, kijk op een andere manier tegen de ontwikkelingen aan.”

Inmiddels is ze benoemd tot algemeen bestuurslid. Copier gaat zich bezighouden met onder meer de normen en waarden, het papierwerk in orde maken zodat de vrijwilligers gratis een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunnen opvragen en het contact onderhouden met de vertrouwenspersoon binnen de club.

“Voor die VOG moet de club aan allerlei regels voldoen, zodat die gratis opgevraagd kan worden door onze vrijwilligers. Dit is nog niet volledig geregeld, maar kan ik met mijn achtergrond wel regelen. Dit is één voorbeeld van wat ik bij kan dragen.”

HECHT
Ze vindt het zelf wel prettig om als vrijwilliger een nuttige functie te kunnen vervullen bij Vriendenschaar. “Ik vind het mooi om zo iets terug te kunnen doen voor de club.” Copier en haar
gezin voelen zich direct thuis wanneer ze het sportpark Terweijde oplopen. “Het is een hele hechte club, van oudsher al. Bij andere verenigingen met veel import, maakt het de mensen niet zo veel uit welk logo ze op hun borst dragen. Hier wel, daarom is het ook zo gezellig. Ik vind het veelzeggend dat mijn dochter vanuit de andere kant van Culemborg naar Vriendenschaar fietst: ze heeft het hier zo goed naar haar zin, dat ze niet bij een andere club die dichterbij ligt wil spelen.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.