Theo de Reuver van KMD: Voetbal is mijn levensader

0
604

Als je met vier jaar ingeschreven wordt bij KMD als lid en je kan door voetballen tot je 100 jaar oud bent via Walking Football, dan ben je lid voor het leven bij KMD. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te blijven bij de club, aldus oprichter van Walking Football Theo de Reuver. ”Het is supergezellig en helpt tegen eenzaamheid.”

Theo de Reuver zijn wieg stond in de provincie Gelderland, tussen de rivieren van de Maas en de Waal. Van kinds af aan was hij bezig met voetbal. Vanwege een achillesblessure moest hij op zijn 38ste stoppen met voetballen. Al snel rolde hij het trainersvak in en beleefde veel mooie momenten bij veel clubs. Uiteindelijk heeft hij op 58-jarige leeftijd ook het trainen naast zich neergelegd. En is hij technisch coördinator geworden van verenigingen uit de regio van zijn woonplaats.
De Reuver is uiteindelijk naar Wateringen verhuisd omdat zijn vriendin hier vandaan kwam. Na een paar weken werd hij al door twee clubs uit de buurt gecontacteerd. Met de twee verenigingen is hij uiteindelijk in gesprek gegaan en heeft ervoor gekozen om aan de slag te gaan bij KMD, omdat deze vereniging hem het meest aantrok. Daar heeft hij en eerste instantie samen met Jaco van der Tang het technische beleid opgezet.

,,Toen dat éénmaal goed liep heb ik mijn taken overgedragen. Na een jaartje Celeritas als Technisch Coördinator zit ik nu in mijn tweede jaar bij SV Erasmus als Hoofd Jeugdopleiding. Dit Is echt een supermooie club waar de laatste periode veel jeugdspelers lid zijn geworden. Erasmus is een echte zondagclub, alleen dat heeft niet echt de toekomst. Daarom moeten we nu alles op alles zetten om er een mooie zaterdagclub van te maken. Vier jaar geleden ben ik bij KMD na overleg met voorzitter Peter van den Berg en het ouderenfonds begonnen met Walking Football. Vooral voor de ouderen is het erg goed, hierdoor krijgen ze weer meer contacten en zijn ze sportief bezig. Helaas is één van ons trouwste leden Gerard Bleijenbergh afgelopen zomer overleden aan een legionellabacterie. Gerard was er vanaf de start bij en was een echte liefhebber en levensgenieter. We missen Gerard elke dinsdag.

De organisatie van de trainingen gaat wel iets anders dan normaal gesproken, aangezien er bij Walking Football natuurlijk andere regels gelden en een andere doelgroep beziggehouden wordt. Dit houdt in dat de trainingswijze hierop moet worden aangepast en er iets anders moet worden omgegaan met de ouderen tijdens het trainen. De bal mag nooit hoger komen dan 75 cm, er staat geen keeper op goal, alles gaat wandelend, geen lichamelijk contact, etc. Dit spel is natuurlijk ook aan regels verbonden en die zijn net iets anders.’’ KMD begon vier jaar geleden als eerste verenging in het Westland met Walking Football. Inmiddels zijn Westlandia en FC ’s-Gravenzande er ook mee gestart.

”Elke dinsdagmiddag om 13.30 uur wordt er getraind bij KMD. De mannen komen uit de regio, voor het mooie zouden meer mensen op leeftijd van KMD eens mee moeten doen. Een paar keer per jaar doen we mee aan toernooien. Dit is echt een groeiende markt voor ouderen in Nederland.” Hij denkt ook dat na de revolutie van het vrouwenvoetbal, dit de volgende trend kan worden. ”Het vrouwenvoetbal wordt altijd met een scheef oog aangekeken en nu zitten er stadions vol. Nu wil ik niet zeggen dat dit bij Walking Football ook gaat gebeuren. Maar mensen worden er wel erg enthousiast voor gemaakt. Het belangrijkste voor ons blijft wel ouderen uit huis krijgen, nieuwe contacten laten maken en in beweging houden.’’

Klik op KMD voor de laatste artikelen over de club.
Klik op KMD voor meer informatie over de club.