The Gunners viert 70 jaar bestaan

0
237
The Gunners 70 jarig bestaan

Zaterdag 4e klasser The Gunners viert in het weekend van 2 en 3 juni haar 70 -jarig jubileum op Sportpark Het Hooghuys. De club werd opgericht op 15 april 1953 door personeelsleden van de toenmalige munitiefabriek ‘Hispano Suiza’.

De allereerste wedstrijden werden gespeeld op een veld in de Van Rijckevorselstraat in Breda. De ruim 450 tellende vereniging is inmiddels al vele jaren thuis in de Haagse Beemden. De kleine, maar sfeervolle club waar op zaterdagmiddag bij iedere thuiswedstrijd van het 1e wel een feestje wordt gebouwd laat deze mijlpaal dan ook niet ongemerkt voorbij gaan. Zo geeft de club een eigen Jubileumkrant uit, is er een loterij en is er  zaterdag 3 juni de traditionele ‘Gunnersdag’ met een speciaal sport & spel dorp voor de kleintjes. Met in de avond een gezellige afsluiting met Top-DJ en de club kennende zal er ook nog wel een feestzanger optreden.Op vrijdag is er een officieel gedeelte met ontvangst van genodigden, sponsors, KNVB en de Gemeente Breda. Aansluitend is het kader feestavond met live band WICKED.

Voor voorzitter Mario van der List, die al vier jaar de scepter zwaait, zijn het drukke tijden. “We zijn eind 2022 al begonnen met de voorbereidingen. Er hebben zich vervolgens direct leden gemeld die graag met enthousiasme en ieder vanuit zijn of haar expertise en betrokkenheid graag wilden participeren in de jubileumcommissie. Dit alles onder de bezielende leiding van Mike Musters, aldus van der List, die een leven lang meeloopt bij deze club.

“Ik ben bij de club begonnen als speler. Korte periode actief als speler/trainer van het 1e elftal. Daarna leider en trainer van de jeugd en het 2e elftal. Vervolgens bestuurslid Technische Zaken en nu alweer zo’n 4 jaar als voorzitter. Hoogtepunten in al die jaren ? Nou dat zijn er al 70 jaar en een overzicht daarvan vind je terug in de jubileumkrant. Persoonlijk zijn mij bijgebleven het Bredaas Kampioenschap als speler in 1989. Samen met Jan Kromhoff was ik leider van het meest talentvolle A1-elftal. Daarmee hebben we een mooi toernooi gespeeld in Milaan. Maar ook als bestuurder trots dat we in ons jubileumjaar ook het 35e Haagse Beemden Scholen Toernooi weer gaan organiseren.”

Het eerste elftal draait dit seizoen aanzienlijk minder dan het voorgaande seizoen en bivakkeert in de onderste regionen, terwijl er vorige keer pas in de nacompetitie mis werd gegrepen voor directe promotie. “Helaas heeft dit jaar niet sportief gebracht wat we gehoopt hadden gezien het feit dat we vorig jaar tot de laatste wedstrijd hebben meegedaan voor promotie. Daar willen we in de toekomst wel naar toe. Een stabiele 3e klasser worden.” Ben je daar nog bij als voorzitter? “ Mede dankzij leuke collega-bestuurders beleef ik er nu nog veel plezier aan. Onlangs is ons bestuur versterkt met twee vrouwelijke nieuwe bestuurders, wellicht zit daar ook de toekomstige nieuwe voorzitter bij. Dan maak ik graag te zijner tijd een pas op de plaats. Maar ik zal altijd wel verbonden blijven bij deze mooie club,” besluit een trotse voorzitter.

Klik op The Gunners voor de laatste artikelen over de club.
Klik op The Gunners voor meer informatie over de club.