De meiden van Baronie MO20 werken keihard

0
866
Meiden Baronie onder de 20

Trainer Thomas van der Horst is nu voor het tweede jaar trainer bij de meiden onder 20 van Baronie. Vorig jaar nog assistent en sinds dit seizoen als hoofdcoach. Vorig jaar stond de ploeg in de topklasse onderaan waarbij ze het iedere week het erg zwaar hadden en er weinig geloof was in de ploeg. De doelstelling van dit jaar is het handhaven in divisie 1.

“We hebben dit jaar meiden die de neuzen dezelfde kant op hebben staan en graag hard willen werken. Vorig jaar miste ik dat nog wel een eens bij Code Oranje (voetbalinstituut bij Baronie red.). We hebben dit jaar goed gepresteerd wat maakt dat we nu in divisie 1 spelen. Het is een mix van meiden die van Baronie komen en meiden die van verder komen. We zijn een mooie opstap om door te groeien naar een profclub of het buitenland.”

”Daarnaast is de overstap naar de volwassenen ook mooi, omdat we op hoog niveau acteren en daarbij fysiek en slimmigheidjes om de hoek komen kijken. Als ze naar een eerste elftal gaan hebben ze minder moeite om aan te passen. De kracht van dit team is dat we tot het laatste fluitsignaal doorgaan, zelfs als we een mindere wedstrijd spelen. Zo hebben we al aardig wat punten gepakt op het einde. Ze blijven mij als trainer verbazen,” aldus de coach die een rotsvast vertrouwen in zijn ploeg heeft.  

Quote Trainer Thomas van der Horst:
“Alleen degene die het onmogelijke zien kunnen ook het onmogelijke doen”

Het meidenvoetbal bij Baronie, krijgt het voldoende aandacht bij zo’n grote vereniging?
 “Hmm als ik eerlijk ben dan vind ik dat hier veel meer naar kan worden geluisterd. Ook met de aanwas voor volgend seizoen. Als we dit binnen Baronie beter gaan wegzetten dan zullen veel meiden op dit niveau willen spelen wat weer zorgt voor een betere selectie. Selectiedagen zouden erg helpen waarbij meiden een dagje kunnen meetrainen. Dit omdat onze vijver van speelsters niet zo groot is als bijvoorbeeld Rotterdam of Den Haag. Vaak zijn er veel meiden in de regio die tussen jongens spelen, maar ook bij ons op hoog niveau kunnen spelen.” 

”Vanaf de O13 moeten ze al selectie gaan spelen of tussen de jongens naar mijn mening zodat het meidenvoetbal naar een hoger niveau gaat. Dit doen we bij Baronie goed naar mijn mening als ik kijk naar mijn Jo13-1 waar 2 talentvolle meiden in zitten. Beiden staan in de picture bij de KNVB en er één zelfs de keuze heeft tussen Ajax en PSV. Er zijn op dit moment ook een aantal meiden die meetrainen met Fortuna Sittard en Sparta. Daarnaast gaan er een aantal volgend seizoen naar Amerika om daar voor een Collegeschool te spelen. Uiteindelijk gun je het deze meiden om ook hun dromen te volgen. Ik probeer ze daarbij basis en kennis bij te brengen. Blijven dromen en alles doen voor je droom is belangrijk. Alleen degene die het onmogelijke zien kunnen ook het onmogelijke doen, Dat is mijn lijfspreuk’,” besluit de gedreven van der Horst. 

Klik op vv Baronie voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Baronie voor meer informatie over de club.