Ter Leede ontvangt thuis Capelle

0
69

De laatste wedstrijd tussen deze twee ploegen dateert alweer van het jaar 2014, maar dit weekend staat Ter Leede- Capelle weer op het programma. Ter Leede won de wedstrijd, maar degradeerde dat jaar wel naar de Hoofdklasse. Het afgelopen jaar moest ook Capelle deze stap noodgedwongen maken.

Onderlinge wedstrijden tussen de twee ploegen zeggen vooral dat ze elkaar in evenwicht houden. De wedstrijd die de meeste zich waarschijnlijk nog herinneren is de finale van de districtsbeker West II 2012 die Capelle met 0-1 won van de kampioen Ter Leede.

Capelle staat met 13 punten op een tiende plek. De ploeg stond na vijf wedstrijden pas op drie punten, na een uitoverwinning op Nootdorp. De overige vijf wedstrijden ging de ploeg dus succesvoller af. Wel kan gezegd worden dat de ploeg voornamelijk in thuiswedstrijden de punten pakt. Ter Leede is bezig aan een wisselvallig seizoen. De ploeg staat nu op een vierde plek met zeventien punten. Vooral de laatste wedstrijden begint de ploeg op stoom te raken. Uit de laatste drie wedstrijden werden er namelijk zeven punten behaald.

Capelle
Capelle kenden een bizarre wedstrijd afgelopen speelronde. Thuis werd er met 5-1 gewonnen van SC Feyenoord. Capelle kwam in het begin van de wedstrijd op achterstand, na een fout van Capelle. Na een half uur spelen werd er na een mooie aanval 1-1 gemaakt, wat ook de russtand was.

Na tien minuten in de tweede helft werd een bal van Capelle van de lijn gehaald, maar de scheidsrechter zag dat de bal over de lijn was gegaan, 2-1. In de 59e minuut kreeg SC Feyenoord een rode kaart, waarna uit de vrije trap daarvan de 3-1 werd gemaakt. Beide ploegen kregen wat kansen in het verloop van de wedstrijd, maar de eindstand werd pas in de slotfase op het scorebord gezet.

Ter Leede
Ter Leede speelde afgelopen week het restant van de wedstrijd tegen Swift, met nog 28 minuten op het scorebord en een 0-0 stand. Die stand bleef ook op het scorebord. De ploeg had moeite met deze nogal bizarre wedstrijd. Niemand kon wennen aan een wedstrijd die een half uur duurde. Swift had nog de beste kansen voor een overwinning, maar ze maakten de goal niet.

De wedstrijd Ter Leede –Capelle start zaterdag 17 november om 14.30 op sportpark Roodemolen.