Temperament is zowel een vloek als zegen voor Goedemondt

Af en toe heeft middenvelder Reinier Goedemondt (23) nog te vaak last van ‘rouwmomentjes’ na een mislukte actie of reageert hij impulsief als hij weer eens een forse tackle te verwerken heeft gehad. Maar anderzijds is zijn drive en zijn temperament een kwaliteit die zorgt voor onnavolgbare acties en doelpunten. ‘Dat korte lontje hoort helaas bij mijn spel, al doe ik er wel alles aan om dat te verminderen.’

“Het levert me soms wel eens een gele kaart op, maar het is ook iets wat in mijn karakter zit. Ik doe er altijd alles aan om te winnen, maar het is ook soms echt moeilijk om je te beheersen als tegenstanders het fysieke geweld niet schuwen. Toch probeer ik er wel aan te werken, want ik weet ook dat je op dat soort momenten je eigen team dupeert. Het feit dat ik me ervan bewust ben, dat is natuurlijk al de eerste winst haha.”

Aan de andere kant is het doorzettingsvermogen ook één van de meest geroemde kwaliteiten die de middenvelder bezit. Want met zijn loopacties, maakt hij heel veel meters van zestien tot zestien. En als het ook even kant pikt hij meer dan regelmatig ook zijn doelpunten en assists mee. De afgelopen drie seizoenen speelt Kapelle in de 3e Klasse B, terwijl de tien seizoenen daarvoor de 3e Klasse A het decor was waar de Bevelandse formatie uitkwam. “Dan kan je wel zeggen, dat we als club een stabiele derdeklasser zijn. En dat is ook wel waar we minimaal thuishoren vind ik. We pakte in het eerste coronaseizoen een periodetitel en de kans op promotie liepen we mis toen de competitie werd stilgelegd. Het is nu voor ons dan toch wel het ultieme doel om weer een periodetitel te pakken. Want we zouden graag eens willen kijken hoever we met deze groep kunnen reiken.”

In de competitie is het spel momenteel nog niet constant genoeg willen Goedemondt en zijn ploeggenoten daar aanspraak op maken. De aanpak en spelopvatting van de nieuwe trainer Shane van Bogaert vallen goed in de smaak. “Toch is het lastig om de wisselvalligheid eruit te krijgen. We lijkt nooit een lange serie goede wedstrijden achter elkaar te kunnen spelen. Vaak tegen de teams die gelijkwaardig zijn hebben we het dan moeilijk. Toen Prinseland als ongeslagen koploper bij ons kwam, toen gingen we er vol op en wonnen we ook met 3-0. We zijn heel goed als we niet zelf echt het spel moeten maken. De trainer probeert ons keer op keer te triggeren en verder te brengen. Conditioneel zijn we sterk en fit. Dat gaat ook nodig zijn willen we in de tweede seizoenshelft richting de top vier, top vijf doorstoten. Want ik denk dat dit er echt inzit.”

Goedemondt debuteerde op zijn zeventiende en is bezig aan zijn zesde seizoen bij het eerste van Kapelle. De ploeg kent vooral jongens van het dorp, met een paar aanvullingen. “We speelden in de jeugd altijd op hoog niveau, soms eerste klasse. De stap naar de senioren was een flinke, maar de groep is al heel wat jaren bij elkaar en steeds gegroeid. Ik heb regelmatig de kans gehad om elders naartoe te gaan op een hoger niveau, maar ik wil graag met mijn vrienden hier proberen om misschien nog eens een stapje omhoog te zetten. Lukt dat is het prachtig, maar als het niet lukt dan zij het zo. Deze klasse met al die derby’s heeft ook zeker zijn charme. En als je dan steevast kan meedoen in de subtop, dan denk ik dat we het niet zo slecht doen.”

Klik op vv Kapelle voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kapelle voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.