Jeffrey Monster: ‘Als het zo lekker draait ga je natuurlijk wel op zoek naar een beloning’

0
403

Het is niet nieuw dat voetbalclubs voor een trainersduo kiezen. De voorbeelden zijn talloos. EBOH begon er in 2017 mee met het ervaren tandem Fok en Ebbers. Vanaf 2021 trekken aan de Schenkeldijk Patrick Stok en Jeffrey Monster tot ieders tevredenheid de kar. Nu al is duidelijk dat zij er nog een derde jaar aan vastplakken.

Er is een goede klik tussen beide trainers, die ieder het voetbal vanuit een andere invalshoek bekijken. Stok is analytisch sterk, Monster is extravert en houdt zich meer met de coaching vanaf de zijlijn bezig. Na het eerste seizoen moesten na het vertrek van vijf spelers, nieuwe spelers worden ingepast. ,,Van de nieuwe jongens heeft alleen Elvis Versluis een basisplaats gekregen. Hij is geblesseerd geraakt, maar wij hopen dat hij na de winterstop weer aansluit. Elvis is belangrijk voor ons”, stelt Monster. Hij kijkt terug op een prima eerste seizoenshelft. ,,Het is jammer dat wij in de slotseconde bij Wilhelmina’26 na een 2-0 voorsprong verloren, anders waren wij veertien wedstrijden achtereen ongeslagen geweest. Ik vind het een heel goede prestatie nadat wij in de voorbereiding toch een beetje aan het zoeken waren.”

Centraal
De belangrijkste wijziging is dat Joey Steenbakker (foto) vanuit de spits naar de positie centraal achterin is gegaan. EBOH had daar sinds het vertrek van Jordi Fok naar Oranje Wit een probleem. Dat is nu opgelost. ,,Joey is onze beste voetballer, hij coacht nu van achteruit en met hem aan de bal zijn wij beter gaan voetballen. Hij ziet immers het spelletje heel goed, is gemotiveerd en heeft er weer verschrikkelijk veel zin in. Een heerlijke jongen om in je team te hebben”, vertelt Monster. Steenbakker vormt een twee-eenheid met Noël Goossens. Zij voetballen nu voor het dertiende jaar samen. Zes jaar in de jeugd bij SC Reeland, vier jaar bij FC Dordrecht en nu voor het derde seizoen bij EBOH. Het lijkt erop dat EBOH dit seizoen ‘best of the rest’ wordt na het wel erg sterke Papendrecht. ,,Daar gaan wij wel voor met onze kleine selectie”, bevestigt Monster. ,,Als je er zo goed voorstaat, dan ga je natuurlijk wel op zoek naar een beloning.”

Klik op EBOH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op EBOH voor meer informatie over de club.