Talha Donmez van Vitesse Delft wil zichzelf continue verbeteren

0
399

Vandaag spreken we de 9-jarige Talha Donmez. De middenvelder van Vitesse Delft is vijf dagen per week bezig met voetbal. Buiten het voetbal vindt hij het leuk om FIFA te spelen en zit hij op school bij het Mozaïek in Delft.

Carrièreverloop
Talha Donmez is een middenvelder bij Vitesse Delft. De snelle en behendige dribbelaar heeft veel passie voor de sport en is er dan ook erg veel mee bezig. Hij begon dan ook erg vroeg met voetballen. ‘’Ik was drie jaar toen ik begon bij de mini’s van Excelsior Maassluis. Toen ik zes was ben ik begonnen in competitieverband. Dit deed ik bij de JO8-1.’’ Na dit jaar ging de voetballer naar Vitesse Delft. ‘’Ik ben begonnen bij de JO9-1 en zit dit jaar bij de JO11-1.’’

Het huidige seizoen
Het seizoen is goed gestart. Zo heeft de speler twee wedstrijden gewonnen en één verloren. ‘’De wedstrijd die we hebben verloren had ik niet meegespeeld. Ik was namelijk ziek, dus de tegenstander had geluk dat ik er niet bij was.’’ Dit seizoen wil hij dat iedereen in het team zijn best doet om elke wedstrijd te winnen. Talha wil namelijk een klasse hoger komen samen met zijn nieuwe team. ‘’De ambitie om een hogere klasse te gaan spelen moet erin blijven.’’

Op de radar
Echte hoogte- of dieptepunten heeft de jonge voetballer nog niet. ‘’Mijn hoogtepunten moeten nog komen als ik mijn dromen waarmaak. Ik heb wel hele goede wedstrijden gespeeld, waar ik trots op ben. Verder zijn er aantal BVO’s geweest die mij hebben opgeschreven.’’

Ambities
Donmez traint zoveel mogelijk om een betere en completere speler te worden. ‘’Ik probeer mezelf te verbeteren, om door een BVO gescout te worden en daar te worden opgeleid tot een zo compleet mogelijke profvoetballer.’’ Messi en Dybala zijn hierin voorbeeldvoetballers voor hem. Deze grote namen zijn net als hem kleine en snelle dribbelaars.

Liefde voor de sport
Gebrek aan liefde voor de sport heeft de voetballer in ieder geval niet. ‘’Voetbal vind ik erg leuk en heb er veel passie voor. Iedereen in de wereld voetbalt en het brengt mensen bij elkaar. Je kan ruzie maken of strijd hebben, maar uiteindelijk moet je samen de hand kunnen schudden.’’

Lovende woorden
Als laatste wil de jonge voetballer nog iemand bedanken. ”Ik wil mijn oude hoofdtrainer Hans Hexspoor erg bedanken. Ik vind het jammer dat hij gestopt is. Hij was streng, maar wilde het maximale uit mij halen omdat hij in mij geloofde.”

Wij wensen Talha veel succes dit seizoen!

Klik op Vitesse Delft voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Vitesse Delft voor meer informatie over de club.