Fysio InMotion heeft tweede plek in Groot-Ammers gevonden

Fysio InMotion is vanaf januari 2020 gevestigd in het hart van Groot-Ammers. Ruim tweeënhalf jaar geleden centraal in het dorp opgestart door Jan van Wijngaarden. Vanaf 1 april 2022 is er een tweede vestiging van de praktijk in Groot-Ammers gevestigd, aan de Voorstraat 7 in het pand van Sportcentrum Olympia. De eerste locatie is bij velen vooral bekend als de voormalige Rabobank.

GROOT-AMMERS –,,Het bekende gezondheidscentrum is gevestigd op een prettige locatie”, vindt Van Wijngaarden. De stap naar een tweede vestiging, aan de Voorstraat, is echter een meer dan welkome aanvulling. ,,Dat heeft vooral te maken met de mogelijkheden, die het eveneens in het pand aanwezige Sportcentrum Olympia biedt. Wij versterken elkaar en dat geeft voordelen voor de mensen die aan fitness doen en tegen een pijntje aanlopen. Wij van Fysio InMotion kunnen direct ondersteuning bieden aan de leden van Olympia.”

Maar het werkt ook andersom. ,,Wij zijn specialisten in bewegen. Daarbij hoort een oefenzaal met de daarvoor geschikte oefenmiddelen”, laat van Wijngaarden zien. Bij Fysio InMotion zijn diverse apparaten beschikbaar. ,,Voor mensen met bijvoorbeeld reuma of artrose zijn dat onmisbare hulpmiddelen. Maar ook sporters, die bijvoorbeeld een voorste kruisband operatie hebben gehad, komen hier binnen.”

De ondersteuning via Sportcentrum Olympia gaat verder. Daar kunnen de cliënten van Fysio InMotion gebruikmaken van de cardio- en krachtapparatuur. ,,Dat is voor ons een grote vooruitgang en beslist ook een verbetering. Bovendien trekt het bij ons en ook bij Sportcentrum Olympia nieuwe mensen aan”, constateert Van Wijngaarden. Wie sport bij Olympia ziet bij de kleedruimten de verwijzing dat Fysio InMotion met fysio- en ook manuele therapie in hetzelfde pand aanwezig is. Parkeren voor Fysio InMotion en Sportcentrum Olympia is gemakkelijk aan de achterzijde van het grote pand.

Leefstijl coaching

Vanaf januari 2022 heeft Fysio InMotion een extra specialisatie. Voor leefstijl coaching kun je een afspraak maken met Sarah Flohil, voor een traject van drie maanden met persoonlijke begeleiding. Samen met Amy Verhagen – zij is als bewegingswetenschapper en sportpsycholoog aan de praktijk verbonden – geeft zij in het leefstijl coachingstraject drie workshops gericht op gedrag en motivatie. Het traject wordt ondersteund door een voedingsapp van Body Support. Vanuit leefstijl coaching is nadrukkelijk de samenwerking met Sportcentrum Olympia gevonden. Zij verzorgen het beweegprogramma. ,,De resultaten zijn zichtbaar. Mensen gaan meer bewegen en worden fitter. Het vetpercentage daalt en zij vallen af. Kortom, zij zijn mede door die persoonlijke begeleiding uiterst tevreden”, weet Van Wijngaarden.

Groei

Naast de een-op-een fysiotherapie geeft Fysio InMotion medische training voor groepjes van maximaal zes personen. Van Wijngaarden: ,,Wij zijn hier veel bezig met groepstrainingen. Wij maken programma’s voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, reuma of artrose. Ook mensen met bijvoorbeeld rug-, nek-of schouderklachten begeleiden wij in deze groepen. Daarvan hebben wij liefst veertien groepen. Dat zijn wekelijks talloze mensen, die onder begeleiding oefeningen doen. Na een intake kunnen mensen hier direct aan de slag. Het is ook onze rol om mensen weer buiten veilig te laten wandelen en fietsen.”

Fysio InMotion groeit door. Elroy Boogaard en Sarah Flohil zijn algemeen therapeut, Van Wijngaarden zelf is daarnaast ook manueel therapeut. Sinds kort is er ook een nieuwe collega, Twan Verhaar. Twan verzorgt de medische training. De praktijk kan daarnaast nog wel extra ondersteuning gebruiken en is dan ook op zoek naar een collega fysiotherapeut waarbij een extra specialisatie ook zeker welkom is.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.