Soraya van FC Rijnvogels is ambitieus

Soraya Hilali is 21 jaar en voetbalt bij FC Rijnvogels. Soraya is al op haar zevende begonnen met voetbal en begint nu aan haar veertiende seizoen. Hilali is haar carrière begonnen bij sc Buitenveldert in Amsterdam-zuid. Soraya heeft hier twaalf jaar gevoetbald en mocht op haar negentiende haar debuut in het eerste maken.

Soraya is naast het voetbal werkzaam als sportbegeleider op verschillende na schoolse opvanglocaties in Amsterdam en omstreken. We vroegen haar hoe haar carrière is verlopen. ‘’Ik ben op mijn zevende begonnen met voetballen bij Sc Buitenveldert. Ik heb hier ieder jaar in de selectie gespeeld. Zo kon ik op mijn negentiende mijn debuut maken voor het eerste dames elftal. In deze periode ben ik vijf keer kampioen geworden met verschillende teams. Ook heb ik diverse toernooien gewonnen met de teams waarin ik heb gespeeld. In 2020 mocht ik deelnemen aan een trainingskamp met het Marokkaanse nationale elftal O20. In het seizoen 21/22 heb ik Sc Buitenveldert verlaten en ben ik naar FC Rijnvogels vertrokken. Ik werd benaderd om bij FC Rijnvogels te komen spelen. Ik hoefde geen moment  na te denken over of ik dit wel zou moeten doen. Zij spelen topklasse, het hoogste amateurniveau voor vrouwen in Nederland.

Verder wilde ook weten hoe het huidige seizoen tot nu toe verloopt. ‘’Op dit moment zijn we begonnen met de bekerwedstrijden en hebben we een voorbereidingsperiode achter de rug. We hebben drie van de drie bekerwedstrijden winnend afgesloten en beginnen dit weekend aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Wartburgia.’’ Ook vroegen we aan Hilali of zij nog persoonlijke doelen of ambities heeft. ‘’Ik wil me zo goed mogelijk blijven ontwikkelen bij mijn club om uiteindelijk een vaste kracht te worden binnen het elftal. Verder heb ik de ambitie om het hoogst haalbare niveau te behalen om uiteindelijk te stap richting een BVO, in het binnen- of buitenland, te maken. Ik hoop ook ooit deel te mogen uitmaken van het Marokkaans nationaal elftal.’’

In het gesprek met de 21-jarige speelster van FC Rijnvogels vertelt ze ook over hoogte- en dieptepunten. ‘’Mijn dieptepunt is dan toch dat sommige dingen niet helemaal lopen zoals je dat vooraf in gedachte had. Ik had daar veel moeite mee, maar ik heb daar mee leren omgaan en me eroverheen gezet. Een hoogtepunt is lastig te benoemen, want ik heb vele hoogtepunten meegemaakt in mijn carrière. Als ik moet kiezen dan ga ik toch voor, dat ik ben opgeroepen voor Marokko onder-20. Dit was wel echt heel mooi’’, vertelt Soraya.

Voetbal is een groot onderdeel van Soraya’s leven. Wij wilde weten wat voetbal nou zo belangrijk maakt voor haar. ‘’Mijn hele leven draait om voetbal. Zowel het zelf spelen, als het kijken naar voetbal. Alles wat ik doe, draait om mijn voetbalcarrière. Het is een uitlaatklep voor alles wat je die dag hebt meegemaakt. Het zorgt voor zoveel geluk en plezier, dat ik me geen leven kan voorstellen zonder voetbal.’’

Tot slot wilde Hilali nog iemand in het zonnetje zetten. ‘’Ik wil graag Albert van den Berg benoemen. Hij is TC lid binnen mijn vereniging. Albert is degene met wie ik nauw contact heb gehad tijdens mijn transfer naar FC Rijnvogels. En hij is iemand die altijd voor iedereen klaar staat en je thuis laat voelen op de club. De hele selectie en club is dol op hem en is hem erg dankbaar voor alles wat hij doet voor de club’’, sluit Soraya af.

Klik op FC Rijnvogels voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Rijnvogels Voor meer informatie de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.