Talentvolle Raoul Boudou wil zijn kansen pakken bij Tholense Boys

0
221

De afgelopen twee seizoenen maakte Raoul Boudou al deel uit van de eerste selectie van Tholense Boys. Vorig seizoen had hij door omstandigheden wel flink wat minuten gemaakt, maar dit seizoen start de 17-jarige aanvaller meestal op de bank. Wel krijgt hij steeds vaker en langer speelminuten bij de koploper uit de zaterdag 4e Klasse D. ‘Ik heb nog tijd, maar wil wel graag mezelf laten zien.’

“Ik voetbal hier al sinds ik vijf ben, mijn broer Joeri speelt ook in het eerste en Omar in het tweede elftal. Verder heb ik hier nog neefjes in de jeugd voetballen, dus dat is wel mooi. Zeker ook dat ik nu steeds meer ook speelminuten mag maken, daar ben ik erg blij mee. Ik wil proberen om alle kansen die ik krijg hier te pakken en dan uiteindelijk een vaste basisplaats af te dwingen, want dat ik voor mij persoonlijk dit seizoen wel het sportieve doel natuurlijk. Invallen is leuk en dan probeer ik met mijn snelheid en het maken van acties ook iets extra’s te brengen, maar je wilt het als voetballer het allerliefste vanaf de aftrap laten zien en belangrijk zijn voor het team.”

In de jeugd was de handige dribbelaar altijd middenvelder, maar sinds de overstap naar de senioren heeft hij al op ‘tien’ en ook afwisselend aan beide zijkanten gespeeld. “Aan de linkerflank daar ligt persoonlijk wel mijn voorkeur. Daar kan ik acties maken en mezelf met goals of assists laten gelden. En tot nu toe gaat het vrij aardig.”

De zon schijnt op sportief gebied bij Tholense Boys dit seizoen in elk geval een stuk feller, nadat het de afgelopen seizoenen geen fase was in de geschiedenis van de ambitieuze Thoolse club. “Vorig seizoen was echt wel dramatisch. Vanaf het eerste moment stond het niet, liep het niet en wilde het niet. Echt heel bizar. Alles wat ook maar enigszins tegen kon zitten, dat zat het ook. Blessures, vorm, kansen missen, kansen weggeven en ga zo maar door. Het viel letterlijk allemaal de verkeerde kant op en dan is het ook niet heel gek als je dan degradeert. Nu zijn we voor velen de absolute favoriet, al moet je het dan toch altijd ook weer laten zien.”

Dat laten zien, daar is de ploeg van de nieuwe trainer Leon de Witte, vanaf de voorbereiding in elk geval al prima mee bezig. Ook in de competitie is Tholense Boys nog altijd ongeslagen en voert het na een vlammende start de ranglijst aan. “We zijn in de voorbereiding en in de beker heel goed gestart en ook in de competitie loopt het nu wel. Er zit een nieuwe energie in de groep, jongens komen terug van blessures, de vorm is er, het vertrouwen groeit én dus ook de concurrentie. Dat is alleen maar mooi want op die manier blijft iedereen scherp. Dat is ook nodig, want we zullen wekelijks de te kloppen ploeg zijn en daar moeten we beducht voor zijn.”

Boudou is helder in de doelstelling die zijn ploeg heeft voor dit seizoen: “Promotie, zonder enige twijfel is dat het doel. Daar gaan we ook voor en ik denk ook zeker dat we een selectie hebben die ook minstens op derde klasse moeten voetballen. Al zullen we dan wel een heel seizoen lang constant moeten presteren en juist dat was de afgelopen jaren nooit het geval. Altijd was er een periode van terugval. En juist dat moeten we nu koste wat kost voorkomen om zo snel mogelijk weer de stap omhoog te zetten. Het mooiste zou zijn met een kampioenschap, maar hoe het gebeurt maakt niet uit, Als het maar gebeurt.”

Klik hier voor meer informatie over Tholense Boys
Klik hier voor meer artikelen over Tholense Boys