Talenten van Noordhoek kronen zichzelf tot kampioen

0
251

Als je kampioen wilt worden, moet je van iedereen kunnen winnen. Klinkt simpel, maar het is precies wat ze vorig seizoen bij de JO9 van Noordhoek hebben gedaan. En als je van iedereen wint, dan ben je dus kampioen. Toch? “We hebben ons uiteindelijk maar zelf zo genoemd”, lacht trainer Peter Dingemans.

Want, zo behoeft de situatie toch wat uitleg. “Niet alle uitslagen worden op deze leeftijd bijgehouden, dat begint pas later. Maar ze waren er niet minder blij mee hoor!” En ook Dingemans (39) zelf, geniet met volle teugen. “Je ziet ze gewoon groeien. Helemaal als je dat vergelijkt met het begin van het seizoen.”

Genieten

En dus geldt ook hier: ‘Never change a winning team’. “We zijn nu de JO10. Ik geef, samen met een andere ouder, training op donderdag. Op dinsdag zijn weer andere ouders aan de beurt. En soms zijn we ook nog leider.” Met een gezellige en fanatieke staf, bestaande uit Koen Dingemans, Niek Wilmsen en Marscha Jongenelen, is de cirkel wat hem betreft mooi rond. “We komen van het dorp af, hè? Dan kun je eigenlijk niet anders. Ik ben hier zelf op mijn vijfde begonnen en heb later als voorstopper of ‘mid-mid’ nog even in het eerste gespeeld.” Blessures gooiden wat selectievoetbal betreft uiteindelijk roet in het eten én ook het bouwen van een huis, hield de begeleider een paar jaar weg van de club. “Tot de kinderen weer op voetbal gaan en ze op zoek zijn naar trainers. Sinds vorig seizoen ben ik echt weer actief.” Met alle liefde. “Mijn zoontje speelt erin, die heeft het goed naar zijn zin. Dat is voor mij natuurlijk het leukste en het belangrijkste. Als zij genieten, dan is het goed.” Hoe ze dat op de training doen? “We beginnen altijd met een warming-up, daarna doen we vaak een soort tikkertje met de bal, een positiespelletje, afwerken en natuurlijk partij.”

Positieve groei

Al is dat soms lastiger, dan het lijkt. “Helemaal bij een kleine club. We moeten op zaterdag zes spelertjes hebben, vorig seizoen hadden we er zeven. Als er dan eentje ziek is, mag er eigenlijk al niemand anders meer ziek zijn…” Gelukkig zitten ze dit jaar wat ruimer in hun jasje, lacht Dingemans. “Nu hebben we acht man, dat scheelt weer!” Sowieso is er volgens de vrijwilliger sprake van een positieve trend. “Bij de JO15 hebben we nu een voltallig team en ook in de JO7 gaat het goed. Voorheen hadden we echt grote gaten, nu hebben we veel jonge spelertjes. Wat dat betreft groeit het wel.” Ook de samenwerking bij de JO13 met SVC loopt goed en dus ziet Dingemans de toekomst positief tegemoet. “Zolang die jongens het leuk vinden, blijf ik het doen.” Want ook aan zijn eigen enthousiasme en fanatisme, is in al die jaren niks veranderd. “Als ze er zelf maar plezier in hebben. Dat is voor mij het mooiste!”

Klik op V.V. Noordhoek voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Noordhoek voor meer informatie over de club.